Το κλίμα υπερβολής δεν πρέπει να παρασύρει τον ΑΠΟΕΛ

Το ματς με την Αστάνα ήταν για τον ΑΠΟΕΛ ένα déjà vu της νίκης με τη Ζενίτ,  πέντε χρόνια πριν. Αντίπαλος από μια ομάδα από την πρώην Σοβιετική Ένωση (Ρωσία τότε, Καζακστάν τώρα), που προηγείται κόντρα στη ροή του αγώνα και οι γηπεδούχοι γυρνάνε το ματς προς το τέλος, με το γκολ ενός Βραζιλιάνου.

Οι τρεις βαθμοί στην πρεμιέρα δίνουν στους πρωταθλητές το δικαίωμα να ελπίζω σε πρόκριση, μάλλον έως το τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό, στο ΓΣΠ. Αυτό από μόνο του είναι επιτυχία.

Ήταν μόλις η δεύτερη νίκη του ΑΠΟΕΛ, στην έκτη του πρεμιέρα σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Ψάχνει 1-3 πόντους πριν τον Ολυμπιακό
Μαζεύοντας 1-3 πόντους στα τέσσερα παιχνίδια που ακολουθούν πριν τον τελευταίο αγώνα, οι  πρωταθλητές βάζουν γερές βάσεις για να παίξουν στην Ευρώπη μετά τα Χριστούγεννα, μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία τους. Το ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε στην Ελβετία, ίσως είναι θετικό αφού στέρησε βαθμούς από μια εν δυνάμει αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ για μια εκ τις δύο θέσεις, ενώ εάν «καθαρίσει» τον Όμιλο πριν τον τελευταίο αγώνα, αυτό θα βολέψει αφάνταστα.

Μέχρι και 1 εκ. ευρώ μπόνους πρόκρισης
Είναι και τα λεφτά στη μέση. Πέραν από το μπόνους νίκης ή ισοπαλίας, υπάρχουν 500.000 ευρώ μπόνους πρόκρισης, άλλες 500.000 μπόνους για την πρώτη θέση και 250.000 ευρώ για τη δεύτερη. Δεν είναι λεφτά Champions League, όμως στην εποχή που διανύουμε είναι αρκούντως ικανοποιητικά.

Έδειξε δυνατό παλμό
Πέραν από τους βαθμούς, ας κρατήσουμε άλλη τρία πράγματα:
1. Τις 24 τελικές προσπάθειες, δείγμα του ότι η ομάδα ρολάρει σταδιακά. Ας μην ξεχνάμε πως ο ΑΠΟΕΛ δυσκολεύτηκε πολύ να δημιουργήσει, κόντρα στην Κοπεγχάγη.
2. Το γκολ του Ντε Καμάργκο, που όχι μόνο θα τον βοηθήσει ψυχολογικά, αλλά συνετέλεσε ουσιαστικά την απόσβεση του συμβολαίου του (360.000 ευρώ έδωσε η νίκη, 120.000  θα έδινε το «Χ»).
3. Το πιο σημαντικό πως η ομάδα έδειξε πως έχει δυνατό παλμό, μένοντας συγκεντρωμένη και ανατρέποντας ένα παιχνίδι που βρέθηκε να χάνει με τζάμπα γκολ, κόντρα στη ροή του αγώνα. Άλλοι θα μπορούσαν να είχαν καταρρεύσει, ειδικά εάν προέρχονταν από αποκλεισμό (από Κοπεγχάγη) και αμφισβήτηση. Το ειδικό ευρωπαϊκό βάρος, η εμπειρία και η συγκέντρωση, έδωσαν άλλη μια νίκη – όπως και με τη Ρόσενμποργκ.

Δεν έγινε dream team
Όπως δεν ήταν για τα μπάζα όλο το καλοκαίρι, έτσι και η ομάδα του Κρίστιανσεν δεν έγινε dream team επειδή κέρδισε την ομάδα του Καζακστάν, η οποία φάνηκε μάλλον πιο αδύναμη απ’ ότι πραγματικά είναι – στην έδρα της λογικά θα είναι διαφορετική. Το ζήτημα στην άμυνα παραμένει, η ομάδα δέχεται εύκολα γκολ, ο τερματοφύλακας δεν μοιάζει να εμπνέει τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη.

Θα ήταν ό,τι χειρότερο για τον ΑΠΟΕΛ να παρασυρθεί από το γενικότερο κλίμα υπερβολής, χάνοντας μια ακόμα φορά το μέτρο. Όσοι δεν έχουν κοντή μνήμη, θα θυμηθούν πως και μετά το θρίαμβο επί της Ζενίτ, στόχος στο Ντόνετσκ ήταν η αποφυγή της βαριάς ήττας, ασχέτως εάν (με τη βοήθεια της τύχης) προέκυψε το «Χ».

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)