Φορτωμένος άγχος ο Ολυμπιακός

Μπορεί να μην παίζει με την πλάτη στον τοίχο, όμως η ομάδα του Πάουλο Μπέντο έχει μεγάλη πίεση για τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ. Τα ανεπιτυχή αποτελέσματα στην Ευρώπη (αποκλεισμός από Χάποελ Μπερ Σεβά, ήττα και πρόκριση στην παράταση με Αρόουκα) ακολούθησε η ήττα στη Λάρισα την περασμένη Κυριακή (25/9) με αποτέλεσμα και οι Πειραιώτες καλούνται πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν να δώσουν πειστικές απαντήσεις στους απαιτητικούς οπαδούς τους και ν’ αποδείξουν τους εαυτούς τους.


Οπωσδήποτε το παιχνίδι με την ΑΕΚ την προσεχή Κυριακή (02/10) θεωρείται πιο σημαντικό για τον Ολυμπιακό σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, καθώς φαίνεται πως το φετινό πρωτάθλημα της Super League θα είναι το πιο αμφίρροπο των τελευταίων χρόνων. Για τον Ολυμπιακό απώλεια του πρωταθλήματος σημαίνει αυτόματα ζημιά 20 εκατ. ευρώ (αν και με τα προκριματικά αυτά τα χρήματα δεν είναι δεδομένα). 


Απέναντι στον πρωταθλητή Κύπρου η ομάδα του Μπέντο θέλει τη νίκη που και θα της τονώσει τη ψυχολογία και θα τη φέρει κοντά στους «32» του Europa League – ειδικά εάν το Αστάνα – Γιανγκ Μπόιος λήξει ισόπαλο. Για να τα καταφέρουν, πέρα από το εμπόδιο των γαλαζοκίτρινων, οι Πειραιώτες πρέπει να κερδίσουν τον κακό τους εαυτό και την πίεση, που όσο κυλάει το παιχνίδι χωρίς γκολ, θα γίνεται μεγαλύτερη.


Είναι κλειδί για την ομάδα του Κρίστιανσεν να μην δεχτεί νωρίς γκολ και να διατηρήσει τη ψυχραιμία της, χτυπώντας στην κόντρα τον Ολυμπιακό. Και μπορεί να το κάνει με τους γρήγορους παίκτες που έχει μπροστά.


Μετά την έντονη κριτική των φιλάθλων και του Τύπου για το 4-4-2 και τα πειράματα στη Λάρισα, λέγεται ότι ο Μπέντο θα παίξει με 4-2-3-1 επαναφέροντας τον Φορτούνη στην 11άδα και δίνοντας θέση βασικού στο Μάριν, που θα βρεθεί στο ένα «φτερό» - στο άλλο θα είναι ο Σεμπά και μπροστά ο Ιντέγε. Προφανώς και οι ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν με κάθετη ανάπτυξη να εκμεταλλευτούν τα κενά που εμφανίζει ο ΑΠΟΕΛ στο κέντρο της άμυνας του.


Σίγουρα ο Μπέντο αναγνωρίζει τις δυσκολίες που θα συναντήσει και φάνηκε στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου. Ήταν άλλωστε ο προπονητής της Πορτογαλίας στο 4-4 με την Κύπρο. Σε αντίθεση με άλλες επισκέψεις κυπριακών ομάδων στην Ελλάδα, τη φορά αυτή ο αθηναϊκός Τύπος αναφέρεται με μεγάλο σεβασμό στον ΑΠΟΕΛ, προδίδοντας ίσως πως η τάση υποτίμησης των ομάδων της Κύπρου (και όχι μόνο), έχει παρέλθει. 


Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» - στάδιο που φέρει το όνομα του αρχιστράτηγου της επανάστασης του ’21 που σκοτώθηκε στο Φάληρο το 1827-, αναμένεται σχεδόν γεμάτο. Δεν είναι ιδιαίτερα «καυτό» τα τελευταία χρόνια, ειδικά εάν το παιχνίδι δεν.. βγαίνει στον Ολυμπιακό. Το πιο σημαντικό είναι να μην υπάρξουν γεγονότα όπως αυτά που συνέβησαν πέρσι στην Τρίπολη ή κατά την επίσκεψη των οπαδών της Ανόρθωσης στον Πειραιά πριν οκτώ χρόνια.


- Στις εγκαταστάσεις του Ρέντη βρέθηκε και η ομάδα Κ-16 του ΑΠΟΕΛ (παιδιά γεννημένα το 2000), που θα δώσουν φιλικό με την K-17 του Ολυμπιακού Πειραιώς. Οι Κ-19 έχασαν από τη Ρόμα 3-0 στη Λευκωσία, για το Youth League.

Δειτε Επισης

Η FIBA απολογήθηκε στον Ουεμπανιάμα για την ανάρτηση fake συνέντευξης
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καβγάς και 12 αποβολές σε αγώνα
Δύο πρώην NBAερς καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για οικονομική απάτη
«Θέλω να γίνω πρωταθλητής, δεν με νοιάζει το βραβείο του MVP»
Οδοστρωτήρας ο Γιάννης στο Λος Άντζελες, παρέσυρε τους Κλίπερς
Θωρηκτό Γιάννης Αντετοκούνμπο, ισοπέδωσε με 38αρα τους Λιμνάνθρωπους
Ακόμα 36 πόντοι για το απόλυτο ρεκόρ, ποια είναι τα επόμενα ματς Λεμπρόν
«Θηρίο» ο Γιάννης με triple double 35 πόντων κατάπιε τους Χιτ
BINTEO: Χαμός στη Μινεσότα με γροθιές και πέντε αποβολές στο Γουλβς-Μάτζικ
«Θα πάρω 50 τσίζμπεργκερ για την 50άρα στους Κλίπερς και όσα δεν φάω θα τα δώσω στον γιο μου»