Κερδίζει το στοίχημα που έβαλε το 2012 ο Πιέρος

Η νίκη του ΑΠΟΕΛ στον Πειραιά σε βάρος του Ολυμπιακού δίνει πολλά στους γαλαζοκιτρίνους. Όχι μόνο από οικονομικής πλευράς – που σίγουρα είναι ένας σημαντικός παράγοντας -, αλλά κυρίως δίνει πόντους στο πρεστίζ της ομάδας και ανεβάσει την ψυχολογία.

Μεγάλο λιθαράκι στην επίτευξη του πρώτου διπλού των γαλαζοκιτρίνων σε ευρωπαϊκό όμιλο έβαλε ο Πιέρος Σωτηρίου. Ο Κύπριος επιθετικός πλέον πέρασε στην πιο ώριμη περίοδο της καριέρας του και δείχνει ότι μπορεί να κερδίσει το στοίχημα που έβαλε το 2012.

Τότε, ως παίκτης του Ολυμπιακού και με το ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ να είναι ακόμη προφορικό – για την απόκτησή του έριζε και η Ανόρθωση – δήλωνε αποφασισμένος να μπορέσει να διακριθεί σε ψηλό επίπεδο.
«Κάθε νέος ποδοσφαιριστής νιώθει χαρούμενος να αγωνίζεται σε πιο υψηλό επίπεδο και σε μεγαλύτερες ομάδες. Είναι ο στόχος ενός νεαρού ποδοσφαιριστή. Θα τα δίνω όλα, ούτως ώστε ο προπονητής να μου δώσει φανέλα βασικού και να αποδείξω τι αξίζω» ανάφερε σε συνέντευξη που μου είχε δώσει τον Δεκέμβρη 2012 με αφορμή τις φήμες για μεταγραφή του.

Ο Πιέρος Σωτηρίου εντάχθηκε στους γαλαζοκίτρινους το καλοκαίρι του 2013 – η συμφωνία είχε κλείσει από τον Ιανουάριο – και σταδιακά κέρδισε την εμπιστοσύνη κάθε προπονητή που κάθισε στον πάγκο της ομάδας της Λευκωσίας. Από την περσινή χρονιά λογίζεται όχι απλά μίας από τις πρώτες επιλογές αλλά βασικότατος.

Μπορεί να ευνοήθηκε και από την ανυπαρξία κάποιων ξένων επιθετικών που επιλέχθηκαν για την στελέχωση της επιθετικής γραμμής, αλλά παρουσιάστηκε ικανός να κουβαλήσει το δύσκολο ρόλο του βασικού στράικερ του ΑΠΟΕΛ.

Το σημαντικότερο είναι ότι χρόνο με το χρόνο παρουσιάζεται καλύτερος. Δεν είναι τυχαίο, καθώς κερδίζει αυτοπεποίθηση λόγω της συχνής πλέον επαφής του τα δίχτυα. Με γκολ που έχουν και ουσιαστική σημασία για την ομάδα του.

Γι’ αυτό ο ΑΠΟΕΛ του ανανέωσε το συμβόλαιο μέχρι το 2020. Το θέμα για τον Πιέρο Σωτηρίου, ο οποίος πείθει όλο και περισσότερους ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι να έχει συνέχεια στις καλές του επιδόσεις βελτιώνοντας κάποιες αδυναμίες – όπως τα κακά σταματήματα της μπάλας με το πόδι.

stelios.steliou@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)