Σοβαρά τώρα. Έχει… Καρλάο και Λαΐφη ο Ολυμπιακός

Ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε μια σπουδαία και ιστορική νίκη επί του Ολυμπιακού Πειραιώς το βράδυ της Πέμπτης (29/9) στο Φάληρο.

Το πρώτο διπλό των «γαλαζοκιτρίνων» σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης και η 16η επιτυχία του ΑΠΟΕΛ εκτός Κύπρου στα ευρωπαϊκά κύπελλα (έπιασε την Ομόνοια στην κορυφή της σχετικής κατηγορίας) φέρνει τους πρωταθλητές Κύπρου πολύ κοντά σε άλλο ένα επίτευγμα. Να γίνουν η πρώτη κυπριακή ομάδα που θα περάσει στη νοκ άουτ φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι παίκτες του Κρίστιανσεν κατέθεσαν και την ψυχή τους στο «Καραϊσκάκης», είχαν σε σπουδαία βραδιά τον Μπόι Βάτερμαν, ενώ τους χαμογέλασε η τύχη στα τρία δοκάρια του Ολυμπιακού.

Ο ΑΠΟΕΛ απέδειξε στο Φάληρο πόσο… μεγάλωσε ως ομάδα. Με την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κυρίως με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τη σπουδαία αυτή επιτυχία. Ποδοσφαιριστές, προπονητής και διοίκηση κράτησαν υπερβολικά χαμηλούς τόνους. Ούτε πετούσαν στα σύννεφα, ούτε πούλησαν μαγκιά.  

Το αποτέλεσμα αδικεί τον Ολυμπιακό. Για να λέμε την αλήθεια οι «ερυθρόλευκοι», αν και διανύουν τη χειρότερη φάση των τελευταίων χρόνων, έφτιαξαν κλασσικές ευκαιρίες. Όμως, παρακολουθώντας το ματς διαπίστωνε κανείς ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι μια ΟΜΑΔΑ με πλάνο, στρατηγική και χωρίς κτυπητές αδυναμίες.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει μεσοεπιθετικά παίκτες με σπουδαία φυσικά χαρίσματα και τεχνική κατάρτιση, αλλά μπάζει αμυντικά και η μεσαία του γραμμή είναι ανύπαρκτη. Το παιχνίδι σου έδινε την εντύπωση ότι ενώ ο Ολυμπιακός «πυροβολούσε», κατά διαστήματα, την εστία του ΑΠΟΕΛ, οι «γαλαζοκίτρινοι» θα φύγουν στην κόντρα και θα τιμωρήσουν την αργή και προβληματική αμυντική γραμμή των «ερυθρολεύκων». Όπως, ακριβώς, έγινε στη φάση του 10’ όταν οι Μιλάνοφ-Γιαννιώτας «έκρυψαν» την μπάλα και ο Βούλγαρος έβγαλε συστημένη μπαλιά στο κεφάλι του Πιέρου Σωτηρίου, ο οποίος την «κάρφωσε» στα δίκτυα των Πειραιωτών.

Είναι πραγματικά αδιανόητο για μια ομάδα με προϋπολογισμό που φτάνει τα 60 εκατομμύρια ευρώ να παίζει με στόπερ τους Μποτία και Ντα Κόστα. Χωρίς καμία υπερβολή οι δύο στόπερ του Ολυμπιακού δεν μπορούν να συγκριθούν με τον συγκλονιστικό (για άλλη μια φορά) Καρλάο, ενώ είναι να απορεί κανείς πως αποφάσισαν στον Πειραιά να στείλουν δανεικό τον Λαΐφη στη Σταντάρ Λιέγης. 
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)