Η τύχη είναι με τους δυνατούς και όσους την κυνηγούν

Λένε πως η πίστη μετακινεί βουνά. Και ο ΑΠΟΕΛ από την ημέρα της κλήρωσης, παρά την πίκρα του αποκλεισμού από την Κοπεγχάγη, πίστευε ότι θα πάρει «διπλό» στο «Γ. Καραϊσκάκης». Πρώτα ο κόσμος, μετά το τεχνικό τιμ και οι παίκτες. Το φώναζαν στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, στο αεροδρόμιο, στο δρόμο, στο Φάληρο. Όπερ και εγένετο. Χωρίς η ομάδα του Κρίστιανσεν να είναι καλύτερη.

Πίστεψε…
Πίστεψε όμως στη νίκη, επιτέθηκε, ξέροντας ότι με την άμυνα που έχει ο Ολυμπιακός και τον Λεάλι στο τέρμα, θα βρει οπωσδήποτε 2-3 ευκαιρίες για γκολ. Και τις βρήκε. Δεν ήταν τυχερός που προηγήθηκε μόλις στο 10’. Διότι οι ερυθρόλευκοι είχαν χρόνο ν’  αντιδράσουν, όπως και έκαναν. Εάν έμπαινε το γκολ στο 55’ – 60’, ο ΑΠΟΕΛ θα πέρναγε πιο εύκολα.
Αμύνθηκαν με αυτοθυσία οι γαλαζοκίτρινοι και κάλυψαν τις αδυναμίες που δημιουργούνται από τη μεγάλη απόσταση που ενίοτε αφήνουν μεταξύ των χαφ και της τετράδας στην άμυνα.
Ήξεραν τι ήθελαν, πως θα το πάρουν (καλή άμυνα, γρήγορες επιθέσεις) και το πίστεψαν.

Καλός ο Ολυμπιακός, αλλά…
Ο Ολυμπιακός, υπό τις περιστάσεις, δεν έκανε κακό παιχνίδι. Είχε τρία δοκάρια, ένα γκολ που ήταν οφσάιντ, 2-3 μεγάλες επεμβάσεις του Βάτερμαν και μια του Καρλάο και 2-3 καλές προσπάθειες που πήγαν λίγο έξω. Μια ομάδα με πολύ ταλέντο από τη μέση και μπροστά (στο γήπεδο αλλά και στον πάγκο), αλλά την 4αδα της άμυνας και τον τερματοφύλακά της, ζήτημα είναι εάν ένας απ’ όλους θα έπαιζε βασικός στον ΑΠΟΕΛ.

Όχι και τόσο ομάδα
Μια ομάδα, που στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο… ομάδα, αλλά μερικοί καλοί παίκτες που προσπαθούν να συνδυαστούν όπως κάτσει, χωρίς ξεκάθαρο πλάνο. Μια ομάδα, που ξεκίνησε προετοιμασία με τον έναν προπονητή, στα προκριματικά εμφανίστηκε με κάποιον άλλον, τώρα έχει έναν τρίτο και από Δευτέρα ίσως κάποιον  τέταρτο.
Μια ομάδα που οι οπαδοί της την σπρώχνουν και στο επόμενο λεπτό τη γιουχάρουν (όπως και τις αλλαγές).
Είναι προφανές πως ο Ολυμπιακός νοσεί και ότι το μικρότερο πρόβλημά του αυτή την περίοδο είναι αν θα περάσει στους «32» του Europa League.

Θέλει διατήρηση του +5
Με το ιστορικό, πρώτο «διπλό» του ΑΠΟΕΛ σε Όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ό,τι και να γίνει στην Ελβετία και στο Ολυμπιακός – Αστάνα, ο ΑΠΟΕΛ τελειώνει πρώτος στον Όμιλο τον α’ γύρο, προσδοκώντας σε διατήρηση του +5 από τον 3ο, κάτι που θα τον φέρει αγκαλιά με την πρόκριση, καθώς θα μένουν τρία παιχνίδια, δύο εκ των οποίων στο ΓΣΠ.

Υ.Γ. – Είναι άξιο απορίας εάν στον κόσμο και τη διοίκηση του Ολυμπιακού, που πληρώνουν ακριβά για να βλέπουν καλή μπάλα, αρέσει η εικόνα των ποδοσφαιριστών της ομάδας που πέφτουν με το παραμικρό ζητώντας πέναλτι. Σε μένα πάντως όχι.
 

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...