Απαιτείται (περαιτέρω) βελτίωση

Μπορεί το αποτέλεσμα να είναι πολύ διαφορετικό, ωστόσο, η δεύτερη ανάγνωση του Γιανγκ Μπόις – ΑΠΟΕΛ δεν είναι και πολύ διαφορετική από εκείνην του εκτός έδρας αγώνα των πρωταθλητών απέναντι στον Ολυμπιακό. Και στα δύο παιχνίδια οι γαλαζοκίτρινοι ξεκινούν καλά και προηγούνται νωρίς και στην πορεία παρουσιάζουν περίπου την ίδια εικόνα: κλείνονται, δεν φτιάχνουν φάσεις και χρειάζεται ο Βάτερμαν να κάνει ένα σωρό επεμβάσεις.
 

Τριπλή ατυχία
Στη Βέρνη είχαν την ατυχία να ισοφαριστούν γρήγορα – μπορούσε να γινόταν και στον Πειραιά αυτό, αν το γκολ το Ιντέγε δεν ήταν οφσάιντ. Δεύτερη «ατυχία», το αυστηρό πέναλτι στον Μερκή. Και τρίτη ότι ο Οαρό παίρνει το ριμπάουντ, στο τσακ.
 

Εάν δεν γίνονται τα πιο πάνω, ίσως ο ΑΠΟΕΛ έφευγε και με «διπλό». Ο χρόνος θα πέρναγε εις βάρος των Ελβετών, η αυτοπεποίθηση των παικτών του Κρίστιανσεν θ’ ανέβαινε, χώροι για αντεπιθέσεις θα υπήρχαν.
 

Είναι χιλιοειπωμένο πως μια νίκη δεν σε κάνει υπερομάδα, ούτε μια ήττα σε κάνει άχρηστο.
 

Καλός, αλλά θέλει βελτίωση
Η μεγάλη εικόνα δείχνει έναν ΑΠΟΕΛ που στέκεται καλά, έχει καλή ομαδική τακτική εφαρμόζοντας το 4-2-3-1 του προπονητή (Μοράις – Βινίσιους παίζου πλάι – πλάι), όμως δυσκολεύεται να φτιάξει φάσεις και έχει πολλά κενά στην άμυνα, λόγω ατομικών λαθών (λάθος είναι και το ρίσκο που πήρε ο Μερκής στο μαρκάρισμά του, το οποίο μπορούσε να τιμωρηθεί: όπως και έγινε).
 

Η περαιτέρω βελτίωση της ομάδας είναι επιβεβλημένη, καθώς η πρόκριση μόνο σίγουρη δεν μοιάζει  αυτή τη στιγμή.
 

Οι Ελβετοί είναι πιο συμπαγής ομάδα από τον Ολυμπιακό, δεν έχουν όμως το ταλέντο των Πειραιωτών. Βρίσκονται γερά στο κόλπο της πρόκρισης, αφού δεν έχασαν στην Αστάνα και κέρδισαν τον ΑΠΟΕΛ – από τον Ολυμπιακό δεν άξιζαν να χάσουν.
 

Σενάρια για τη συνέχεια
Το ΑΠΟΕΛ – Γιανγκ Μπόις είναι καθοριστικό αφού με νίκη οι γαλαζοκίτρινοι περνάνε στους «32». Η ισοπαλία μάλλον δεν θα είναι κακό αποτέλεσμα καθώς θα διατηρήσει το +2, αν και το πρόγραμμα για τους Ελβετούς είναι λίγο πιο εύκολο, καθώς μπορεί να πηγαίνουν κατόπιν στο «Γ. Καραϊσκάκης» (και ο ΑΠΟΕΛ  στο Καζακστάν), όμως στην τελευταία αγωνιστική υποδέχονται την Αστάνα, ενώ ο ΑΠΟΕΛ  θα παίξει με τον  Ολυμπιακό.
 

Το γκρουπ πάντως είναι ανοικτό. Μέχρι  και η Αστάνα που έχει έναν βαθμό, κερδίζοντας στην έδρα της τον Ολυμπιακό πάει στους τέσσερις –όσους σήμερα έχει η Γιανγκ Μπόις- δύο κάτω από τους Πειραιώτες.
 

Υπάρχει δρόμος ακόμα… 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)