Γιατί η ΚΟΠ επιλέγει να δυσφημίζει το προϊόν της

Δυσκολεύομαι να κατανοήσω το σκεπτικό βάσει του οποίου η ΚΟΠ προχωράει στη δημοσιοποίηση των αγώνων για τους οποίους υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το αποτέλεσμα έχει χειραγωγηθεί. Επί της ουσίας, η Ομοσπονδία παραδέχεται ότι διοργανώνει ένα πρωτάθλημα του οποίου κάθε Σαββατοκύριακο κάποιος αγώνας υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι είναι στημένος. Βάσει τούτου:
 

- Γιατί ο φίλαθλος να πάει στο γήπεδο;
 

- Γιατί τα κανάλια να πληρώσουν τηλεοπτικά δικαιώματα γι αυτό τον αγώνα;
 

- Γιατί οι χορηγοί να συνδεθούν με τις διαγωνιζόμενες ομάδες
 

Εν κατακλείδι, γιατί κάποιος να ασχολείται με αυτό το πρωτάθλημα;
 

Θα ισχυριστεί κάποιος πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας υποσχέθηκε διαφάνεια. Δυστυχώς η διαφάνεια από μόνη της, δεν λύνει το πρόβλημα. Αντιθέτως, το επιδεινώνει – ειδικά όταν έχεις να κάνεις με «μουσιαμμάδες» που μια απλή δημοσιοποίηση δεν τους αγγίζει.
 

Στην προκειμένη, φαίνεται ότι οι άνθρωποι της ΚΟΠ προχωρούν στη δημοσιοποίηση, για να έχουν τη συνείδηση τους καθαρή αλλά και να αναδείξουν το μέγεθος του προβλήματος. Εδώ που τα λέμε, η Ομοσπονδία δεν μπορεί να κάνει και πολλά ακόμα. Ο ρόλος της εξαντλείται κάπου εδώ.
 

Απ’ εδώ και πέρα, είναι ζήτημα της Αστυνομίας, της Πολιτείας ευρύτερα και του νομοθετικού Σώματος ιδιαίτερα, να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες και να θεσπίσουν τις διατάξεις, βάσει των οποίων θα τιμωρηθούν οι ένοχοι και θα αμβλυνθεί το τεράστιο πρόβλημα, το οποίο  έχει καταστεί γάγγραινα για το κυπριακό ποδόσφαιρο.
 

Υ.Γ. – Ας είμαστε ρεαλιστές, στημένα θα υπάρχουν όσο υπάρχει ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι κάποιοι να τιμωρούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε το πρόβλημα να μην θεριεύει.