Νίκη = πρόκριση, αλλά και το «Χ» ίσως κάνει στον ΑΠΟΕΛ

Το γκολ του Γιώργου Εφραίμ στο «Stade de Suisse» είναι το μοναδικό που δέχτηκε η Young Boys από τις 2 Οκτωβρίου και εντεύθεν, διάστημα στο οποίο έδωσε πέντε αγώνες για το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το Europa League (με τον ΑΠΟΕΛ).
Προφανώς και η αποψινή αντίπαλος του πρωταθλητή Κύπρου διανύει περίοδο φορμαρίσματος, με την τελευταία της ήττα -σε όλες τις διοργανώσεις- να είναι από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ενώ στο τοπικό πρωτάθλημα είναι αήττητη από τις 28 Αυγούστου, μετρώντας έκτοτε τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, κάτι που την έφερε τρίτη μόλις έναν πόντο πίσω από τη Σιόν.
Το Σεπτέμβριο δέχτηκε τρία γκολ και τον Οκτώβριο άλλα τόσα, πιστοποιώντας πως διαθέτει συμπαγή άμυνα. Μάλιστα στα τρία παιχνίδια μετά τον ΑΠΟΕΛ τρέχει ένα σερί τερμάτων 17-0.
 
Καλή ομάδα η Young Boys
Όλα αυτά συνηγορούν πως μπορεί ποιοτικά το ρόστερ της Young Boys να μην υπερτερεί των «γαλαζοκίτρινων», ωστόσο, πρόκειται για καλή ομάδα -έχει τον ίδιο προπονητή για 14 μήνες- που έκανε το ταξίδι των 2.500 χιλιομέτρων στη Λευκωσία για να κάνει τη ζημιά και να περάσει πάνω από τον ΑΠΟΕΛ. Πάντως η ομάδα του Κρίστιανσεν δεν έχει χάσει φέτος στη  Λευκωσία, σε τέσσερα ματς (τρεις νίκες, μια ισοπαλία), ενώ οι Ελβετοί δεν κέρδισαν εκτός έδρας στα έξι τελευταία τους παιχνίδια.
 
Δεν είναι κακή η ισοπαλία
Σημειώνεται ότι ο «Θρύλος» ακόμα και με ισοπαλία δεν πρέπει να αισθάνεται μειονεκτικά, καθώς θα κρατήσει το +2 από τους Ελβετούς, δύο ματς πριν το τέλος. Για τον ΑΠΟΕΛ είναι σημαντικό να κερδίσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν ή έστω να μην χάσει, ώστε αφ’ ενός να μην μπει στη μάχη της πρόκρισης και η ομάδα του Στόιλοφ (φιλοξενεί τον ΑΠΟΕΛ την άλλη αγωνιστική), αφ’ ετέρου να υπάρχει σημαντική πιθανότητα οι Πειραιώτες να είναι αδιάφοροι στο τελευταίο παιχνίδι, στο ΓΣΠ.
 
Οδηγός το πρόσφατο παρελθόν
Ο ΑΠΟΕΛ πάει καλά στα ματς Ομίλων που δίνει στο ΓΣΠ αρχές Νοεμβρίου. Είχε κερδίσει την Πόρτο πριν πέντε χρόνια με 2-1, κάνοντας άλμα για τους «16» του Champions League – με τη νίκη εκείνη είχε «κλειδώσει» τους «32» του Europa League, ενώ δύο χρόνια μετά κέρδισε την Μπορντό. Το Νοέμβριο του 2009 είχε πάρει «Χ» από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ τέτοια μέρα το 2009 έχασε 0-1 από την Πόρτο με το γκολ του Φαλκάο.
 
Μόνο ήττες
Η Young Boys είναι μόλις η δεύτερη ελβετική ομάδα που συναντά ο ΑΠΟΕΛ στη διαδρομή μισού αιώνα που έχει διανύσει στα Κύπελλα Ευρώπης. Η πρώτη ήταν η Servette τη σεζόν 1984-85 για το Κύπελλο Κυπελλούχων, από την οποία έχασε 3-0 στη Λευκωσία και 3-1 στη Γενεύη.
Το βράδυ στο ΓΣΠ οι πρωταθλητές επιβάλλεται να μην χάσουν και τέταρτη φορά από Ελβετούς, σε ισάριθμους αγώνες.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)