Γιατί να μην θέλουν τις κυπριακές ομάδες

Αν και ο ΑΠΟΕΛ πήρε την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ με τη βοήθεια του Ολυμπιακού στον Πειραιά, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα τα όσα έλαβαν χώρα στο παιχνίδι των «γαλαζοκίτρινων» κόντρα στην Αστάνα.
 
Ένα παιχνίδι στο οποίο τα ατομικά λάθη των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ (σ.σ. συγκεκριμένα Βάτερμαν και Αστίθ) ήταν καθοριστικά για να επιφέρουν την ήττα.
 
Με το τέλος του αγώνα ακούσαμε τον τεχνικό των «γαλαζοκιτρίνων», Τόμας Κρίστιανσεν, να επιρρίπτει ευθύνες μεταξύ άλλων και στη διαιτησία για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος, για να συμπληρώσει πως οι άνθρωποι στα ψηλά δεν θέλουν να βλέπουν μία κυπριακή ομάδα στην κορυφή.
 
Η τοποθέτηση του προπονητή του ΑΠΟΕΛ, σαφώς και δεν μπορεί να αγνοηθεί αλλά και ο ίδιος έπρεπε να είχε εις γνώση του ποιος θα είχε τον έλεγχο του αγώνα.
 
Όπως είχαμε γράψει και πριν από το παιχνίδι (διαβάστε ΕΔΩ), με βάση το βίο και την πολιτεία του Ολλανδού διαιτητή Κέβιν Μπλομ, οι πρωταθλητές όφειλαν  να είναι προετοιμασμένοι για τα πάντα και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους προς τον Ολλανδό. Ήταν οφθαλμοφανές πως η αυστηρότητα του «μαύρου κορακιού» δεν σήκωνε δεύτερη κουβέντα αφού διαφάνηκε και στην κόκκινη κάρτα του Αστίθ.
 
Ο Ισπανός τεχνικός του ΑΠΟΕΛ όμως, δεν στάθηκε μόνο σε αυτό το παιχνίδι αλλά υπογράμμισε πως η αντιμετώπιση που τυγχάνει η ομάδα της Λευκωσίας ως κυπριακή ομάδα είναι κάκιστη, αφού δίνονται πέναλτι εναντίον τους σε διάφορα παιχνίδια για το τίποτα.
 
Είναι πασιφανές πως η αδικία που διακατείχε γενικότερα την ομάδα του ΑΠΟΕΛ μετά από την «άτυχη» ήττα από την Αστάνα επέφερε και τις ρηξικέλευθες δηλώσεις. Ας ελπίσουμε να μην συνεχίσει τουλάχιστον αυτή η εποπτεία κόντρα στις κυπριακές ομάδες και το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΑΠΟΕΛ να είναι μακρινό.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)