Ποιο Europa League

Μετά την ισοπαλία στο Καζακστάν στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού κυριάρχησε πως «αρκούσε μια ισοπαλία στα δύο επόμενα παιχνίδια για να περάσει». Κυνική προσέγγιση, για μια ομάδα που θα μπορούσε να ονειρεύεται νίκες, πρωτιές, καλές κληρώσεις, πορεία μέχρι τους «8» ή τους «4» και άλλα φούμαρα που πουλούσε στους οπαδούς της τα προηγούμενα χρόνια. 

Oι ερυθρόλευκοι δεν έχουν καλή ομάδα και γνωρίζουν πως το σημαντικό δεν είναι να περάσουν 1-2 γύρος στο Europa League αλλά να πάρουν το πρωτάθλημα και να διεκδικήσουν τα 20 εκατ. ευρώ του Champions League της νέας περιόδου. Είναι και τυχεροί, καθώς ο ανταγωνισμός στην  Ελλάδα παλεύει να τους… χαρίσει το πρωτάθλημα (δεύτερος ξέμεινε ο ΠΑΣ Γιάννενα).

ΑΠΟΕΛ όπως… Ολυμπιακός!
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην ίδια ακριβώς κατάσταση. Έχει μια ομάδα με αδυναμίες, η οποία στάθηκε αρκετά τυχερή στο Europa League και πέρασε στους «32», όμως το σημαντικό δεν είναι η πορεία μέχρι τους «8», αλλά να πάρει το πρωτάθλημα και να διεκδικήσει τα χρήματα του επόμενου Champions League. Η διαφορά είναι πως οι γαλαζοκίτρινοι έχουν έντονο συναγωνισμό στο πρωτάθλημα και ήδη είναι στο -4 από την κορυφή, διαφορά που ίσως διευρυνθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

Πρωτιά για τα χρήματα
Είναι σημαντικό για τον ΑΠΟΕΛ να κερδίσει τον Ολυμπιακό και να έρθει πρώτος στον Όμιλο, κυρίως γιατί θα πάρει έξτρα 660.000 ευρώ  (360.000 η νίκη έναντι 120.000 που δίνει το «Χ», 600.000 η πρωτιά, 300.000 ευρώ η δεύτερη θέση), αλλά μέχρι εκεί. Το πιο σημαντικό είναι το πρωτάθλημα.

Κακοσχεδιασμένη ομάδα
Η ομάδα του Κρίστιανσεν παραμένει κακοσχεδιασμένη και με λίγους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ξεκινώντας από το τελευταίο, επενδύσεις όπως των Μπερτόλιο, Γιαννιώτα και Ντε Καμάργκο δεν έχουν αποδώσει και μοιραία το κουπί έχουν (παρα)τραβήξει έως τώρα οι Σωτηρίου – Εφραίμ και ο Καρλάο στην άμυνα. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μια ομάδα με δύο δεξιούς μπακ και μόλις τρεις κεντρικούς αμυντικούς, χωρίς ρεζέρβα για τον Μοράις, με τρία δεκάρια και άλλες… ανορθογραφίες στο ρόστερ, που το Γενάρχη χρήζουν βελτίωσης.

Ίσως τον βολεύει ο ανταγωνισμός
Απ’ την άλλη,  δεν είναι πεπεισμένος πως ο έντονος συναγωνισμός από ΑΕΛ, Ομόνοια και Απόλλωνα κάνει κακό στον ΑΠΟΕΛ, μια ομάδα έμπειρη, που διαθέτει το DNA του πρωταθλητή και που μπορεί να έχει 0/4 φέτος στα ματς με τις άλλες μεγάλες ομάδες, όμως όλοι ξέρουν ότι εκεί που θα βρει ρυθμό θα πάει… κορδόνι. 

Η υποψιασμένη ΑΕΚ
Η ΑΕΚ, πρωταθλήτρια Χειμώνα για δεύτερη συνεχή χρονιά και σαφώς πιο υποψιασμένη πλέον, κινδυνεύει λιγότερο από ένα μπλακ άουτ σαν το περσινό που την έφερε από το +7 στο -9, όμως, πάντα θα κινδυνεύει περισσότερο από τη φθορά των μεγάλων αγώνων, σε σχέση με τον ΑΠΟΕΛ.

Αν και νωρίς, εντούτοις, ρισκάρω την πρόβλεψη πως η ομάδα της Λάρνακας και ο ΑΠΟΕΛ θα πάνε για το  πρωτάθλημα, με ΑΕΛ, Ομόνοια και Απόλλωνα να παίζουν για τις άλλες δύο θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

  

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)