Κι όμως, είναι ακόμα εδώ!

Ο Στάθης Αλωνεύτης ανέβηκε τα σκαλιά της ποδοσφαιρικής εξέλιξης με την ταχύτητα που ξεπερνούσε τους αντιπάλους του, στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, όταν σε ηλικία 17-18 χρόνων συστηνόταν στο ποδοσφαιρικό κοινό της Κύπρου.

Ξεχωρίζοντας για την ταχύτητα, την τεχνική και την ντρίμπλα του, στα 22 του βρέθηκε στην Ελλάδα και στα 24 απασχολούσε ήδη τον Ολυμπιακό, παίρνοντας τελικά μεταγραφή για τη Bundesliga (Κότμπους).

Ο ημιτελικός Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», πριν δέκα χρόνια. Το πρώτο ματς ήταν 0-0 και ο Αλωνεύτης είχε μειώσει σε 2-1, βάζοντας τη Λάρισα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Δύο γκολ έβαλε ο Κωνσταντίνου.

Όλα έγιναν νωρίς
Όλα στην καριέρα του Στάθη έγιναν νωρίς, όπως νωρίς ξεκίνησε η πτώση, νωρίς άρχισαν τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμού – κυρίως στη μέση. Στα 28 του πρόλαβε να επιστρέψει και να… αποχωρήσει από την Ομόνοια, πριν ενταχθεί ξανά στο «τριφύλλι» για μια σεζόν (2011-12) που θα ήταν και η τελευταία στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Αντιμέτωπος με το πρόωρο τέλος
Το καλοκαίρι του 2012, όταν πέρασε το κατώφλι του Αρχαγγέλου, ήταν μόνο 29 χρόνων, όμως παραδόξως πολλοί ήδη απορούσαν πόσα χρόνια μπάλα του έχουν μείνει. Στον ΑΠΟΕΛ ήταν βασικός τα πρώτα δύο χρόνια, με αρκετά προβλήματα που εντάθηκαν από το 2014. Ενώ ήταν μόλις 31, πολλοί υποστήριζαν πως ίσως να έχει φτάσει το τέλος – κάποιοι τον συμβούλευαν να σταματήσει τη μπάλα λόγω των προβλημάτων στη μέση.

Αθόρυβα και υπομονετικά
Κλείνοντας τα 33 τον περασμένο Μάρτιο θεωρήθηκε από ορισμένους πως είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Δεν θα ήταν υπερβολή εάν λέγαμε πως η απόφαση του Χαραλαμπίδη να αποχωρήσει, τον κράτησε στην ομάδα ως τέταρτη επιλογή στα «φτερά», πίσω από Εφραίμ, Γιαννιώτα και Βάντερ. Ενώ στο ρόστερ υπάρχουν και οι Μπερτόλιο – Ορλάντι, εντούτοις, ο Στάθης στα 33.5 αποδεικνύει εσχάτως πως η μπογιά του περνάει ακόμα. Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, δουλεύοντας αθόρυβα και υπομονετικά, όχι μόνο κέρδισε την εμπιστοσύνη του δύσπιστου και πεισματάρη Κρίστιανσεν, αλλά έχει ξεπεράσει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και είναι πλέον –μαζί με τον Εφραίμ- οι πιο αξιόπιστες λύσεις στα άκρα.

Ήταν από τους πλέον πολύτιμους στο πρόσφατα ντέρμπι «αιωνίων», βγάζοντας τετ-α-τετ τον Πιέρο, δίνοντάς του την ασίστ στο δεύτερο γκολ (σε μια φάση που ο ίδιος ξεκίνησε πριν κάνει ένα καταπληκτικό σπριντ 70 μέτρων), αλλά και την ασίστ από την οποία ο Ντε Καμάργκο κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Καρλίτος.

Τα στιγμιότυπα του πρόσφατου ντέρμπι «αιωνίων», όπου ο 33χρονος χαφ ήταν εκ των πολυτιμότερων, αν όχι πολυτιμότερος.

Μετά και τις τελευταίες του εμφανίσεις θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως ο Στάθης θα μείνει στον Αρχάγγελο τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2018, συμπληρώνοντας έξι χρόνια στον ΑΠΟΕΛ.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)