Δηλαδή πόσο χάλια είναι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ

Είναι αυταπόδεικτο ό,τι ο φετινός Ολυμπιακός είναι σχεδιασμένος στο πόδι ή καλύτερα στο ράντζο των τηλεοπτικών αδειών, όπου ο Βαγγέλης Μαρινάκης πέρασε δύο βράδια πλειοδοτώντας για μια άδεια. Το ερώτημα είναι πως αυτή είναι πρώτη στην Ελλάδα με +7, έχοντας κερδίσει ΑΕΚ (3-0),  ΠΑΟΚ (2-1) και Παναθηναϊκό (3-0) – όλους εντός έδρας.

Πως γίνεται ο ΑΠΟΕΛ, που δεν ξοδεύει περισσότερα από τους τρεις βασικούς αντιπάλους του Ολυμπιακού στην Ελλάδα, να τον κερδίζει δύο φορές και μάλιστα σχετικά άνετα;

Είναι πραγματικά άξιο απορίας.

Όπως άξιο απορίας είναι και το που θα βρισκόταν ο ΑΠΟΕΛ εάν έπαιζε στη Super League; Θα πάλευε για την Ευρώπη, όπως λέγαμε πριν 1-2 χρόνια, ή μήπως θα πήγαινε για πρωτάθλημα;

Είναι ξεκάθαρο πως οι Πειραιώτες, που δεν είναι ομάδα αλλά ένα συνονθύλευμα καλών παικτών από τη μέση και μπροστά και κακών από τη μέση και πίσω, με τραγικό προπονητή, δεν μπορούν να κερδίσουν ομάδες που ξέρουν να κλείσουν τους χώρους και να κτυπήσουν αξιοπρεπώς στην κόντρα – κάτι που θα γίνει και με τον τρίτο της βαθμολογίας ΠΑΣ Γιάννενα, ο οποίος φιλοξενεί τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα (12/12). Άλλωστε ο Ολυμπιακός έχασε εκτός από τη Λάρισα, δεν κέρδισε την Κέρκυρα και δεν θα κέρδιζε ούτε τον Ατρόμητο, χωρίς.. έξωθεν βοήθεια.

Το θέμα είναι γιατί δεν το έχουν κάνει οι άλλες μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα, χάνοντας την ευκαιρία να τερματίσουν την κυριαρχία των ερυθρόλευκων, σε μια χρονιά που τους βρίσκει κάτι παραπάνω από ευάλωτους.