Ο άσωτος «ήρωας» και το φίδι στην τρύπα

Ήταν καλοκαίρι του 2004 όταν ο Ανδρέας Παντελή αναλάμβανε τον διοικητικό θώκο της Ανόρθωσης.

Η οικονομική κατάσταση στο σωματείο της Αμμοχώστου ήταν πολύ χειρότερη από τη σημερινή. Το χρέος πλησίαζε τα 6 εκατ. λίρες και η «Κυρία» ήταν στα όρια της χρεοκοπίας. Μέχρι τον Νοεμβριανά του 2008 η Ανόρθωση πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, έζησε την ιστορική πρόκριση επί της Τραπεζούντας και έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που πανηγυρίζει πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα τραγικά συμβάντα του Νοεμβρίου 2008 και τα όσα ακολούθησαν ταλανίζουν μέχρι σήμερα την ομάδα της Αμμοχώστου, η οποία από πρωταγωνίστρια και πρεσβευτής του κυπριακού ποδοσφαίρου, μετατράπηκε σε ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων και χρέη εκατομμυρίων ευρώ.

Η ομαλή επιστροφή
Η επιστροφή του Ανδρέα Παντελή στην προεδρία της Ανόρθωσης έγινε πολύ πιο ομαλά από όσο οι πλείστοι θα πίστευαν. Χωρίς αντεγκλήσεις, με μόνο μια αρνητική ψήφο στη Γενική Συνέλευση του σωματείου και χωρίς τη διάθεση παρελθοντολογίας.

Η διχόνοια, οι αντιπαραθέσεις και τα πισωγυρίσματα που ταλάνισαν εδώ και μια οκταετία την Ανόρθωση έδωσαν τη θέση τους στην ομοψυχία και τη στήριξη.

Όχι, ο Ανδρέας Παντελή δεν είναι αγαπητός από όλους στα ενδότερα του «Αντώνης Παπαδόπουλος». Εξάλλου, σε όλες τις ομάδες οι εκάστοτε πρόεδροι δεν τυγχάνουν καθολικής αποδοχής. Όμως, επιβάλλεται να στηριχθεί ή τουλάχιστον να μην «πολεμηθεί», ώστε να δουλέψει με στόχο να επαναφέρει την Ανόρθωση στον δρόμο των επιτυχιών.

Με την «Κυρία» να διανύει αγωνιστικά μια από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία της ο Ανδρέας Παντελή δεν επιστρέφει ως… ήρωας. Αντίθετα, παίρνει μεγάλο ρίσκο αναλαμβάνοντας μια ομάδα με τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και πολλές αδυναμίες στο ρόστερ.

Το 2004 ο Ανδρέας Παντελή έκανε έρανο για να πάρει έστω και δέκα λίρες από τον κάθε οπαδό και να βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο την ομάδα. Δεν θα διστάσει να το κάνει και τώρα. Μαγικό ραβδί δεν έχει και όσοι περιμένουν ότι σύντομα η Ανόρθωση θα είναι ατρόμητη αγωνιστικά και πανίσχυρη οικονομικά είναι γελασμένοι.

Από την άλλη τραγικές επιλογές τύπου Πούτσε, Μπενίτο και μεταγραφές «άγραφων» ποδοσφαιριστών που επ’ ουδενί δεν έπρεπε να φορέσουν τη φανέλα της «Κυρίας» δύσκολα θα επαναληφθούν υπό τον Ανδρέα Παντελή.
 

Η δυναμική
Η δυναμική που παίρνει η Ανόρθωση με τον Ανδρέα Παντελή στην προεδρία είναι μεγάλη, κυρίως ως προς τη διάθεση και την ψυχολογία του κόσμου. Οι μνήμες των τεράστιων επιτυχιών είναι ακόμα νωπές στους φίλους της «Κυρίας», οι οποίοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Ανδρέα Παντελή.

Είμαι βέβαιος ότι στο ντέρμπι του Σαββάτου (21/1) με την Ομόνοια το «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα είναι κατάμεστο. Η ανησυχία και η αβεβαιότητα που βίωσαν ο Ρόνι Λέβι και οι παίκτες του δεν θα υφίσταται πλέον. Διαβάζω ως είδηση ότι ο Ανδρέας Παντελή επισκέφθηκε το «Αντώνης Καρράς. Να είστε σίγουροι ότι ο Ανδρέας Παντελή θα είναι καθημερινός επισκέπτης του προπονητικού κέντρου της Ανόρθωσης, δίνοντας μήνυμα ασφάλειας σε τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές.

Ας ξεχάσουν (προς το παρόν) τον Τιμούρ
Μοιραία η επιστροφή του Ανδρέα Παντελή στην προεδρία της Ανόρθωσης συνδέεται με ενδεχόμενη επιστροφή και του Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός προπονητής το ξεκαθάρισε πως η «Κυρία» έχει προπονητή αυτή την στιγμή. Ο Ανδρέας Παντελή θα συνεργαστεί με τον Ρόνι Λέβι και θα επιχειρήσουν μαζί να βελτιώσουν την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Προς το παρόν δεν τίθεται και δεν πρέπει να συζητιέται θέμα επιστροφής του Κετσπάγια. Αν και εφόσον, το καλοκαίρι βλέπουμε…
 

Δειτε Επισης

Ένα βήμα πριν την τελική μάχη για τον τίτλο-Η βαθμολογία και οι τελευταίες δύο αγωνιστικές
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
«Δυστυχώς η εσωστρέφεια είναι σε τέτοιο βαθμό, που δεν επέτρεψε να κάνουμε αυτά που θέλαμε»
Αλυσιδωτές εξελίξεις στην Ανόρθωση-Παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο
Στην αντεπίθεση οι οργανωμένοι της Ανόρθωσης-«Αν δεν υπάρχουν λύσεις, τότε το Δ.Σ. οφείλει να παραιτηθεί»
Προβληματισμός στην Ανόρθωση για το οικονομικό-Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο
H επεξήγηση της ΚΟΠ για το γκολ της Πάφου κόντρα στον Απόλλων και την παρέμβαση VAR στο πέναλτι του ΑΠΟΕΛ
Το βιολί της η Ομόνοια, πέρασε και από το Παπαδόπουλος με Αλιούμ και Σεμέδο
Μετά τον Γκασαμά, τίτλοι τέλους και με Καστέλ στην Ανόρθωση