Η διαφορά του Αυγουστή απ’ τον Εμάνουελ

Αν ο Σοφρώνης Αυγουστή είναι κατάλληλος προπονητής για ομάδα του διαμετρήματος του Απόλλωνα θα το μάθουμε εν καιρώ. Σίγουρα πιο αργά από το χρονικό σημείο που θα κρίνει, αν η διοίκηση των «κυανολεύκων» πήρε τη σωστή απόφαση για αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.
Αν οι τρεις διαδοχικές νίκες των κυπελλούχων υπό τον 40χρονο είναι προϊόν (απλώς) ψυχολογικής ανάτασης μετά την αποδέσμευση του Πέδρο Εμάνουελ ή προϊόν πολύ περισσότερων και σύνθετων διεργασιών στο εσωτερικό της ομάδας, επίσης είναι υπερβολικά νωρίς να εκτιμηθεί.
Αν όμως υπάρχει κάτι που μπορεί (και μάλλον πρέπει) να πιστωθεί στον Κύπριο τεχνικό, είναι η απόφασή του να πάει κόντρα στην επιθυμία της ευρύτατης πλειονότητας των φίλων του Απόλλωνα, οι οποίοι θέλουν να τον βλέπουν να παίζει με δύο επιθετικούς.
Υπενθυμίζεται ότι στις 14 αγωνιστικές υπό τον Πέδρο Εμάνουελ οι «γαλάζιοι» έπαιξαν επτά φορές μ’ έναν επιθετικό και άλλες τόσες με δύο. Αγωνιζόμενοι με μια αιχμή του δόρατος (στις πρώτες επτά αγωνιστικές) είχαν απολογισμό 3-1-3. Η πενιχρή βαθμολογική συγκομιδή, οι εμφανίσεις, η γκρίνια και η αμφισβήτηση στο πρόσωπό του ώθησαν τον Αγκολέζο προπονητή σε (υιοθέτηση της επιθυμίας του κόσμου και) αλλαγή συστήματος.
Αγωνιζόμενος με 4-4-2 σε ρόμβο ο Απόλλων μέτρησε τέσσερις διαδοχικές νίκες (δίχως να πείθει πάντα με την απόδοσή του), τις οποίες διαδέχτηκαν τρεις συναπτές ισοπαλίες που αποδείχθηκαν και μοιραίες για το μέλλον του Εμάνουελ στον πάγκο.
Είτε γιατί αποκωδικοποίησε σωστά αυτό το αγωνιστικό μήνυμα, είτε γιατί αισθάνεται τη στήριξη-εμπιστοσύνη διοίκησης και οπαδών, είτε γιατί διακατέχεται από άγνοια κινδύνου, είτε γιατί απλά αυτή είναι η προπονητική φιλοσοφία του, ο Αυγουστή -από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του- επανέφερε το σύστημα μ’ έναν επιθετικό. Η δικαίωση της επιλογής του δεν είναι το απόλυτο των εννέα βαθμών, αλλά οι εμφανίσεις που συνοδεύουν τις νίκες με (προσωρινό;) αποκορύφωμα το εμφατικό πέρασμα από την «ΑΕΚ-Αρένα».
 
Άλλα τρία βήματα
Το 3-1 επί των Λαρνακέων απέτρεψε την πρόωρη αποχώρηση της ομάδας από την κούρσα του τίτλου. Το -6 από την κορυφή, ωστόσο, καταδεικνύει και την αδυσώπητη πραγματικότητα: περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν ούτε στα επικείμενα τρία ντέρμπι με ΑΕΛ, Ομόνοια και Ερμή.
Άλλωστε ο απολογισμός που πρέπει άμεσα και εντυπωσιακά να βελτιωθεί δεν είναι αυτός απέναντι σε ομάδες εκτός πρώτης εξάδας (8-3-0), αλλά ο αντίστοιχος στα ντέρμπι με τους λοιπούς μνηστήρες της Ευρώπης και του τίτλου (2-1-3).
Και, ας μην ξεφεύγει της προσοχής, όση αυτοπεποίθηση έδωσε ο μεσοβδόμαδος θρίαμβος επί της ΑΕΚ τόσο συναγερμό σήμανε στους άμεσους ανταγωνιστές των «γαλάζιων» που δεδομένα θα (επιχειρήσουν να) εμφανιστούν πολύ καλύτερα διαβασμένοι και πολύ περισσότερο συγκεντρωμένοι απ’ ό,τι οι Λαρνακείς.
Αν παρ’ όλα αυτά ο Απόλλων βρει, όπως κόντρα στους «κιτρινοπράσινους», τρόπο να αιφνιδιάσει και να επιβάλλει το δικό του παιχνίδι και ρυθμό φτάνοντας σε νέες επιτυχίες, ένα δεύτερο παράσημο θα αξίζει σίγουρα στον προπονητή του.

Δειτε Επισης

«Ενδιαφέρον από μεγάλη ομάδα της Ελλάδας για τον Πίττα»
Στην Αρένα μαζί με προέδρους ομάδων για να παρακολουθήσει το φιλικό της Εθνικής ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς (pics)
Στο στόχαστρο της Χάποελ Χάιφα ο Πέρετζ
«Ξύπνησαν ξύπνησαν θύμησες από τον πατέρα μου, θα απόλαυσε από ψηλά την κάθε στιγμή...»
Κυπελλούχος ο Απόλλωνας και πρωταθλητής ο ΑΠΟΕΛ για τον Πίττα
Πίττας για Μπεργκ-«Άκουσα διάφορα και για την Ομόνοια, είναι ένας cool τύπος»
X. Κυριάκου: Eμείς διώξαμε τον κόσμο και εμείς πρέπει να τον φέρουμε πίσω
Έκλεισε το μάτι φιλικά στον Απόλλωνα η ΑΕΚ για τον ιστορικό τους αγώνα
BINTEO: Το πανό των ΑΕΚτζήδων για τον άτυχο Κατσούρη και το respect των Απολλωνιστών
ΒΙΝΤΕΟ: Με φωτοβολίδες και συνθήματα ένωσαν τις φωνές τους οι οπαδοί του Απόλλωνα και της ΑΕΚ