Αυτός ο Αργεντινός δεν κάνει κανενός

Το άθροισμα των τερμάτων που έχει πετύχει και έχει δημιουργήσει είναι σε αναλογία (ισόποση κατανομή) το -μακράν του δεύτερου- κορυφαίο μεταξύ των παικτών που ήλθαν στην Κύπρο το περασμένο καλοκαίρι.
Μετά από ένα μικρό διάστημα προσαρμογής και χρησιμοποίησής του σε λάθος θέση (εξτρέμ) ο Εμίλιο Ζελάγια «οργιάζει» ως οργανωτής (ή κρυφός επιθετικός) στον Εθνικό Άχνας, αλλά οι παραδοσιακές δυνάμεις του εγχώριου πρωταθλήματος παραμένουν ασυγκίνητες, μολονότι στο σύνολό τους χρειάζονται έναν τέτοιο παίκτη -είτε στο ρόστερ είτε ακόμη και στην ενδεκάδα τους.
Να φταίει η ηλικία του; Ο Αργεντινός θα κλείσει τα 30 στα τέλη του ερχόμενου Ιουλίου. Μήπως δεν έχει επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα; Οκτώ γκολ (σε 17 συμμετοχές) δεν έχουν πολλά δεκάρια στην α’ κατηγορία. Να φταίει ότι δεν είναι δημιουργικός; Οι επτά ασίστ του τον κατατάσσουν στους κορυφαίους τροφοδότες. Μήπως διαθέτει μόνον επιθετικές αρετές; Στην Άχνα έχουν να λένε (όχι αδίκως) για τον αμυντικό ζήλο του και την υποταγή του «εγώ» του στο «εμείς».
Να φταίει ότι είναι μόνο για τα εύκολα; Έξι από τα οκτώ τέρματά του έχουν σημειωθεί απέναντι σε ομάδες της πρώτης εξάδας (δύο στον Απόλλωνα, από ένα σε Ανόρθωση, ΑΕΛ, Ομόνοια και Ερμή). Μήπως είναι σκόρερ έδρας, όπως ο Κατσαράβα (10 από τα 11 τέρματα του στο «Δασάκι»); Τα μισά γκολ του Αργεντινού έχουν σημειωθεί σε εκτός έδρας παιχνίδια.
Απ’ όποια σκοπιά κι αν το εξετάσει κάποιος, ο Ζελάγια είναι ένα πακέτο υπερβολικά ελκυστικό για να περνά τόσο προκλητικά απαρατήρητο. Σε Ανόρθωση, Ερμή και ΑΕΛ (ιδίως μετά τον τραυματισμό του Σόουζα) θα «χτυπούσε» άνετα θέση στην ενδεκάδα, σε Απόλλωνα και Ομόνοια θα μπορούσε να δώσει πολύτιμες ανάσες σε ντα Σίλβα και Κλέιτον, ενώ ακόμη και στον ΑΠΟΕΛ θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος ως δεκάρι (πίσω από τον Μπερτόλιο) στο 4-2-3-1 ή ως εσωτερικός μέσος στο 4-1-4-1.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)