Να μαζευόμαστε σιγά σιγά

Άκουσα πρόσφατα τον Γιάννο Ιωάννου να μιλάει για το ματς του ΑΠΟΕΛ με την Κοπεγχάγη, το παιχνίδι που ουσιαστικά άλλαξε τη μοίρα του συλλόγου. Ο Μr Goal, βοηθός του Γιοβάνοβιτς τότε, είχε πει πως μετά την ήταν με 1-0, στα αποδυτήρια του «Πάρκεν», οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ ήταν σχεδόν… ευχαριστημένοι.

Αυτό εξόργισε τον Σέρβο που τα έχωνε κανένα δεκάλεπτο, θέλοντας φυσικά να τσιτώσει τους παίκτες του για τη ρεβάνς. Κάτι ανάλογο είχε γίνει μετά την ήττα στην Κρακοβία, αλλά και στη Λυών. Υπήρχαν κατεβασμένα κεφάλια. Και τις τρεις φορές οι γαλαζοκίτρινοι πέρασαν.

Οπωσδήποτε η ήττα 3-2 στο Μπιλμπάο είναι καλύτερη από ήττα 1-0 - ειδικά ο τρόπος που έμεινε ζωντανός ο ΑΠΟΕΛ με γκολ στο 89’ μπορεί να φέρνει έναν… κάποιον ενθουσιασμό. Όμως, προσωπικά βρίσκω ανησυχητική την υπερβολική ευφορία, την ικανοποίηση, τα χαμόγελα.

Ο ΑΠΟΕΛ θα περάσει, αν σκύψει το κεφάλι και δουλέψει σκληρά, βελτιώνοντας τις αδυναμίες του στην άμυνα και περιορίζοντας τις λάθος πάσες, που του στέρησαν πολλές κατοχές μπάλας. Θα περάσει αν δεν ενθουσιαστεί υπερβολικά και αν δεν πιστέψει πως έγινε ξαφνικά αφεντικό στο  γκρουπ, επειδή απλά γνώρισε μια ήττα που μπορεί να ανατραπεί.

Οπωσδήποτε στη Λευκωσία ο κόσμος θα παίξει ρόλο και λογικά θα έρθει το γκολ – ο ΑΠΟΕΛ σκόραρε και στα έξι ευρωπαϊκά ματς στο ΓΣΠ φέτος. Το ζητούμενο είναι να βρει λύσεις στα μετόπισθεν, όπου πάντως έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ σε έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια φέτος.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)