Μεγάλωσες τόσο, με την ήττα από ʼντερλεχτ να σου βαρυφαίνεται

Η απογοήτευση και η πίκρα που αφήνει πίσω της η ήττα από την Άντερλεχτ με το στενό σκορ 0-1 είναι οφθαλμοφανής. Ο ΑΠΟΕΛ καλείται πλέον να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα στη ρεβάνς και να τρυπήσει τη σκληροτράχηλη άμυνα των Βέλγων στο «Κοντάν Βάντεν Στοκ» για να φθάσει στην πολυπόθητη πρόκριση στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι χιλιάδες φίλοι των «γαλαζοκιτρίνων» που μετέτρεψαν σε «καμίνι» το ΓΣΠ, δεν μπορούσαν να χωνέψουν το «περίεργο» τέρμα του Στάνσιου αλλά και τις καλές ευκαιρίες που απώλεσε η ομάδα τους για την ισοφάριση, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Βάντερ από τα 40 μέτρα.

Αφενός, δικαιολογημένα μπορεί να αισθάνεται οποιοσδήποτε ότι ο ΑΠΟΕΛ το βράδυ της Πέμπτης (9/3), μπορούσε να σκοράρει και να μην χάσει από μία ομάδα σαν την Άντερλεχτ. Αφετέρου, δεν μπορεί να παραβλέπεται το γεγονός ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» ήρθαν αντιμέτωποι στο ΓΣΠ με μία ομάδα με τετραπλάσιο προϋπολογισμό, των 90 εκατομμυρίων. Μία ομάδα που είναι η κορυφαία στο Βέλγιο έχοντας τους περισσότερους τίτλους στην τροπαιοθήκη της και σταθερή συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναμφισβήτητα, θα έλεγε κανείς ότι ο ΑΠΟΕΛ μεγάλωσε και έχει πλέον δικαιωματικά το αίσθημα του Ευρωπαίου. Οι συνεχόμενες Ευρωπαϊκές επιτυχίες των «γαλαζοκιτρίνων», με τον πρόσφατα αποκλεισμό της Μπιλμπάο των 150 εκατομμύριων, έδωσε ακόμη περισσότερα κίνητρα στους Πρωταθλητές Κύπρου, να βλέπουν στα μάτια κάθε μεγαθήριο της Ευρώπης, με την ήττα να αποτελεί αποτυχία.

Παρ’ όλα αυτά, το μόνο βέβαιο είναι ότι η ιστορία ήδη γράφτηκε με χρυσά γράμματα. Κυπριακή ομάδα βρέθηκε ανάμεσα στις «16» καλύτερες της Ευρωπής του Γιουρόπα Λιγκ.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)