Αρκούν δυο γκολ στον ΑΠΟΕΛ

Για να έχει ο ΑΠΟΕΛ ελπίδες πρόκρισης στους «8» του Europa League, πρέπει να βάλει δύο γκολ στο «Constant Vanden Stock», σε 90 ή 120 λεπτά – αναλόγως πως θα πάει το ματς. Μπορεί; Γιατί όχι! Το έχει ξανακάνει άλλωστε εκτός έδρας, με ομάδες υποδεέστερες της Άντερλεχτ (Σλόβαν, Ερυθρός Αστέρας), αλλά και με ανώτερες της (Τσέλσι, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ρεάλ Μαδρίτης).
 

Το ότι δεν εντοπίστηκε σοβαρή διαφορά δυναμικότητας στο πρώτο ματς, αλλά και το ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει παλέψει όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια στην Ευρώπη την τελευταία 10ετία -εκτός απ’ αυτό με τον Άγιαξ-, οδηγεί στη μεγάλη πίστη ανατροπής που ψηλαφιέται στο γαλαζοκίτρινο στρατόπεδο.
 

Ο ΑΠΟΕΛ παίζει τέταρτη φορά στο Βέλγιο. Έχασε 10-1 στη Λιέγη πριν σχεδόν 50 χρόνια, έχασε 2-0 στη Μπριζ πριν 15+. Το 2013 έπαιξε με την Ζούλτε στο «Constant Vanden Stock», όπου πήρε 1-1 με τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου, στο τέλος.
 

 

Λείπει όλος ο μηχανισμός
Δεν ξέρω αν ο ΑΠΟΕΛ θα περάσει, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα το παλέψει μέχρις εσχάτων. Οι όποιες αμφιβολίες δημιουργούνται εξαιτίας της απουσίας δύο νευραλγικών χαφ, ολόκληρου δηλαδή του μηχανισμού που λειτουργεί τον άξονα μιας ομάδας (τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά).
 

Κακά τα ψέματα, καμιά ομάδα στον κόσμο, είτε παίζει με τρεις, τέσσερις ή πέντε χαφ, δεν μπορεί να αντικαταστήσει επιτυχώς και την απουσία και των δύο βασικών κεντρικών χαφ, στο ίδιο παιχνίδι.
 

Η απουσία του Εφραίμ στερεί επίσης την ομάδα από ένα πολύ αξιόπιστο, επιθετικό όπλο. Αν τρεις άνθρωποι έκαναν φέτος τη διαφορά, αυτοί είναι ο Εφραίμ, ο Πιέρος και ο Γιαννιώτας.

 

Δεν θα μπω σε αναλύσεις και τακτικές.
 

Πάνω από οκτώ μήνες στην Ευρώπη
Σημειώνω απλά πως είναι το ευρωπαϊκό ματς Νο 16 σε μια χρονιά, ισοφαρίζοντας το απόλυτο ρεκόρ για ομάδα της Κύπρου, που σημείωσε ο ίδιος ο ΑΠΟΕΛ τη σεζόν 2011-12, με το ταξίδι από τη Σκεντερμπέου μέχρι το «Σαντιάγο Μπερναμπέου», στις 4 Απριλίου 2012.
 

Φέτος η πορεία ξεκίνησε 12 Ιουλίου, από την Αγγλία. Οκτώ μήνες και τέσσερις μέρες μετά, ακόμα συνεχίζεται. Ανεξαρτήτως του αν θα είναι ή όχι στην αυριανή (17/3) κλήρωση στη Νιόν, η ομάδα του ΑΠΟΕΛ αξίζει το χειροκρότημα όχι μόνο των 1.000 – 1.100 «πορτοκαλί» που είναι στις Βρυξέλλες, αλλά όλης της Κύπρου. Δεν είναι λίγο πράγμα μια κυπριακή ομάδα να διατηρείται στην Ευρώπη για 8+ μήνες και μάλιστα για δεύτερη  φορά σε πέντε χρόνια.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)