Το «έγκλημα» του Χαραλαμπίδη ήταν ότι ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο

Οι κατάρες και αναθεματισμοί ποδοσφαιριστών γέννημα-θρέμμα του ΑΠΟΕΛ που στο λυκόφως της καριέρας τους έβγαλαν τη γαλαζοκίτρινη φανέλα και αγωνίστηκαν σε άλλες ομάδες δεν ήταν (σχεδόν) ποτέ στην ιδιοσυγκρασία των φίλων του ΑΠΟΕΛ.

Η γιούχα στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη την ώρα που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο στο 72’ στη θέση του Μπόλιεβιτς δεν είμαι σίγουρος αν αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη μερίδα των οπαδών του ΑΠΟΕΛ που ήταν στις εξέδρες του ΓΣΠ.

Κανείς δεν είπε ότι θα έπρεπε οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ να σηκωθούν όρθιοι και να αποθεώσουν τον τέως αρχηγό της ομάδας τους. Άλλωστε έπαιζαν ντέρμπι τίτλου, τα νεύρα και η ένταση κτυπούσαν «κόκκινο» και τη δεδομένη στιγμή ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης ήταν αντίπαλος.

Όμως, οι αποδοκιμασίες στον Χαραλαμπίδη και ενώ είχε προηγηθεί το χειροκρότημα στον Ιβάν Τριτσκόφσκι ήταν προσβλητικές για έναν άνθρωπο που επί 15 και πλέον χρόνια τίμησε τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ και φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Από τον ΑΠΟΕΛ πήρε δόξα και χρήμα, ουδείς όμως αμφισβητεί ότι δεν τα κέρδισε χατιρικώς. 

Ο Χαραλαμπίδης τέθηκε αντιμέτωπος με τον ΑΠΟΕΛ άλλες τρεις φορές φέτος και εισέπραξε χειροκρότημα από τους οπαδούς της ομάδας. Όπως και τις προηγούμενες φορές έτσι και χθες δεν προκάλεσε με την συμπεριφορά του. Άλλωστε δεν προκάλεσε στην πολύχρονη θητεία του και δικαίως κέρδισε την εκτίμηση των αντιπάλων, την κερκίδα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο καμία άλλη στη ζωή του θα προκαλούσε;

Ποιο είναι ακριβώς το έγκλημα που διέπραξε ο Χαραλαμπίδης; Το ότι επέλεξε να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο; Αν το περασμένο καλοκαίρι απαίτησε διετές συμβόλαιο από τον ΑΠΟΕΛ και η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη είπε «όχι», πολύ καλά έκανε και του έδειξε την πόρτα εξόδου βάζοντας στην άκρη τους συναισθηματικούς δεσμούς αφού έτσι κι αλλιώς έκρινε ότι ο 35αρης εξτρέμ δεν είχε θέση στο ρόστερ.

Όμως, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τα γιουχαΐσματα που ακούστηκαν για τον Χαραλαμπίδη ή τον κάθε Χαραλαμπίδη που η ιστορία από μόνη της κατατάσσει στον πάνθεον των μεγάλων παικτών με το 10 στην πλάτη της γαλαζοκίτρινης φανέλας. 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)