Πόσο fit επιστρέφουν οι ποδοσφαιριστές από τις καλοκαιρινές διακοπές

Με τις πιο πολλές ομάδες της Premier League να ξεκινούν την καλοκαιρινή προετοιμασία τη Δευτέρα (03/7), ο Guardian ασχολήθηκε με τα επίπεδα φυσικής κατάστασης που βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές κατά την επάνοδό τους, μετά από έξι εβδομάδες διακοπών. Για έξι εβδομάδες ξεκουράστηκαν και οι ποδοσφαιριστές των Κυπριακών ομάδων που δεν αγωνίζονται στα Κύπελλα Ευρώπης – όσοι  τουλάχιστον εξ αυτών δεν είχαν υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες.

Σύμφωνα με τον Guardian, που επικαλείται ως παράδειγμα την Bournemouth, κατά την έναρξη της προετοιμασίας οι ποδοσφαιριστές είναι σήμερα σε καλύτερη φυσική κατάσταση απ’ ότι βρίσκονταν στο τέλος της προετοιμασίας οι συνάδελφοί τους πριν 15 χρόνια. Ενώ πριν δύο δεκαετίες ο διακόπτης γύριζε στο off με το τέλος της σεζόν και επανερχόταν με την έναρξη της προετοιμασίας, σήμερα οι ποδοσφαιριστές δεν σταματούν να γυμνάζονται ακόμα και σε περίοδο διακοπών.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του αμυντικού Steve Cook, ο οποίος πήγε διακοπές μαζί με τον γυμναστή της ομάδας, ενώ σε όλους είχε δοθεί πρόγραμμα συντήρηση και μια απόκλιση μόλις 10% επί του ποσοστού σωματικού λίπους που βρίσκονταν τον Μάιο.

Οι πολύ ψηλές εντάσεις των αγώνων και ο μεγάλος ανταγωνισμός στ’ αποδυτήρια, μαζί με τη γνώση που έχουν αποκτήσει οι ποδοσφαιριστές σε θέματα φυσικής κατάστασης και την πρόοδο της τεχνολογίας που τους επιτρέπει να γυμνάζονται όπου και αν βρίσκονται με φορητά πολυμηχανήματα, είναι οι λόγοι που πλέον εμφανίζονται fit κατά την έναρξης της προετοιμασίας.

Σε αυτό συμβάλλουν και οι άνθρωποι της ομάδας, καθώς βάζουν τους παίκτες στο τρυπάκι τους ανταγωνισμού, δημοσιοποιώντας ενώπιον όλων τα αποτελέσματα των μετρήσεων. Προφανώς κανένας δεν θέλει να είναι ο χοντρός των αποδυτηρίων και εκείνος που μόνο έπινε μπύρες στην περίοδο των διακοπών, όταν οι υπόλοιποι αφιέρωσαν 2-3 ώρες την ημέρα στο γυμναστήριο. 

Δειτε Επισης

Καληνύχτα Ρίο, καλημέρα Τόκιο!
Το τετ α τετ Τσίπρα – Κορακάκη – Τι είπαν για την γκρεμισμένη παράγκα
Παραολυμπιονίκης συγκλονίζει: Θα συμμετάσχω στο Ρίο και μετά θα κάνω ευθανασία (pics)
Επέστρεψε και αντίκρισε το γκρεμισμένο σκοπευτήριό της η Κορακάκη
Κατερίνα Στεφανίδη: «Έχω χάσει μετάλλια από αθλητές ντοπέ»
Βίντεο: Τι είπε ο Κυριακός Ιωάννου δευτερόλεπτα πριν «πετάξει» στα 2.29μ.
Σπαταλήσαμε τα χρήματα του κράτους σε αυτούς τους αρουραίους
Η Ρωσία ασκεί έφεση στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο κατά του CAS
Συνέλαβαν όλη την Ολυμπιακή ομάδα της Ζιμπάμπουε επειδή δεν έφερε ούτε ένα μετάλλιο από το Ρίο
Ο Πούτιν «χρύσωσε» τους Ρώσους Ολυμπιονίκες