Εθελοτυφλεί ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ εάν...

Ο Μάριο Μπέιν θα πρέπει να αντιλήφθηκε από νωρίς σε ποιο πάγκο βρίσκεται και πόσο δύσκολο είναι να επιβιώσεις.

 
Πρέπει να αντιλήφθηκε, επίσης, ότι η ομάδα του θα πρέπει να παίξει πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Εξάλλου, θα εθελοτυφλεί εάν δεν είχε αυτό κατά νου όταν δέχθηκε να αναλάβει τον ΑΠΟΕΛ, στον οποίο ο προκάτοχός του πέτυχε μία από τις πιο ιστορικές σεζόν της ομάδας όμως του προσάφθηκε ότι δεν μπορούσε να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο.


Ζούσε το παιχνίδι
Είναι αλήθεια ότι ο Μάριο Μπέιν ζούσε το παιχνίδι – έτσι τουλάχιστον έδειχνε. Προσπαθούσε με υποδείξεις να παροτρύνει τους ποδοσφαιριστές του που να δώσουν μία πάσα, πώς να προωθηθούν μπροστά και να κλείσουν χώρους ή να συγκλίνουν όταν "ξεχάνονταν" να τον κάνουν - κυρίως με τους ποδοσφαιριστές που κάλυπταν την πλευρά που ήταν μπροστά του. Το ίδιο έπραττε ακόμη και αν κάποιος παίκτης δεν κρατούσε την μπάλα, δείχνοντας να μην αφήνει στην τύχη το πώς ενεργούν όλοι οι παίκτες ακόμη και χωρίς να είναι αυτοί που κρατάνε το τόπι.
 
Χειροκροτήματα και… σφυριές
Δυσανασχετούσε όταν γινόταν κάποιο λάθος, όμως χειροκροτούσε κάθε προσπάθεια, όπως και όταν χανόταν μία ευκαιρία. Σήκωνε ψηλά το χέρι, υποδεικνύοντας τον αντίχειρά του μετά από μία καλή ενέργεια ή καλή πάσα κάποιου ποδοσφαιριστή.  


Όταν ήθελε να τραβήξει την προσοχή ενός παίκτη για να δώσει οδηγίες, δεν δίστασε να σφυρίζει. Το έκανε πολύ έντονα σε δύο περιπτώσεις όταν ο Βάτερμαν είχε την μπάλα στα πόδια του και του υποδείκνυε να την ρίξει απευθείας στον επιθετικό, όμως ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ την έδινε σε αμυντικό που ήταν κοντά του. Τότε ο Μάριο Μπέιν του σφύριξε για να τον δει προκειμένου να του μεταφέρει ότι πρέπει να στέλνει μακριά την μπάλα.
 

Η ορθοστασία
Ο Ολλανδός ήταν ανήσυχος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σχεδόν όλο το 90λεπτο το έβγαλε δίπλα ή μπροστά από τον πάγκο και συνήθως με το ένα χέρι στο πηγούνι.


Σταδιακά έμπαινε στον πάγκο του για να ανταλλάξει απόψεις με τους συνεργάτες του και για να σημειώσει στο μπλοκάκι του.   Εξ όσων είδαμε, η μοναδική φορά που κάθισε περισσότερο από τρία λεπτά στον πάγκο του ήταν μετά τις αποδοκιμασίες που υπήρξαν στην αλλαγή του Οάρ.
 
Οι αλλαγές και το καψόνι στον Βάντερ
Στη διαχείριση των αλλαγών δεν έδειξε καθόλου αποφασιστικότητα. Η πρώτη του αλλαγή ήταν ο Βάντερ. Έκανε, όμως, καψόνι στον Βραζιλιάνο μέχρι να τον ρίξει στον αγωνιστικό χώρο, αφού 2-3 φορές είχε αλλάξει και ήταν έτοιμος να μπει αλλά τελικά τον έστελνε ξανά για προπόνηση.

Η αλλαγή έγινε στο 60’ με τον Βάντερ να αντικαθιστά τον Οάρ. Για την αλλαγή αποδοκιμάστηκε ο Μάριο Μπέιν, όμως η αλήθεια είναι ότι ο Αυστραλιανός αντιμετώπιζε πρόβλημα, γι’ αυτό ο Ολλανδός τεχνικός τον έστειλε απευθείας στα αποδυτήρια μαζί με τον φυσιοθεραπευτή.

Φυσικά, καψώνι πέρασαν και οι Αλεξάνδρου και Φαρίας. Ο κόουτς των γαλαζοκιτρίνων έκανε τη δεύτερη του αλλαγή στο 74’ (Ποτέ αντί ντε Καμάργκο) και στη συνέχεια είχε τους δύο ποδοσφαιριστές να προθερμαίνονται μέχρι το φινάλε όμως δεν έδωσε σε κανένα το δικαίωμα να πάρει χρόνο συμμετοχής. Οι δυο τους παρέμειναν στην γωνιά μέχρι λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τελικό σφύριγμα και μετά από άδεια που πήραν από το γυμναστή Μπαρτ Κόπενμπεργκ.

Ο πανηγυρισμός στο γκολ και το τέλος
Μετά την επίτευξη του γκολ από τον Μπερτόλιο, ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε σηκώνοντας ψηλά τα χέρια και στη συνέχεια χειροκρότησε παρατεταμένα, προτού αλληλοσυγχαρούν με τους συνεργάτες του.
 
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μάριο Μπέιν χαιρέτησε έναν-έναν ποδοσφαιριστή του, τον αντίπαλο προπονητή και τους διαιτητές.

Φεύγοντας για τα αποδυτήρια ύψωσε και τα χέρια χειροκροτώντας τον κόσμο, με αρκετούς από αυτούς που ήταν στο κάτω διάζωμα της Δυτικής να του ανταποδίδουν.

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...