Μην τους κάνεις τη χάρη, γιαγιά. Είσαι ότι πιο ρομαντικό απέμεινε στο ποδόσφαιρο

Φεύγει ο κόσμος από τα γήπεδα, λένε. Θα φύγει ρε, γιατί να μείνει; Γιατί να πάει ένας οικογενειάρχης με τα παιδιά του, ένας σωστός φίλαθλος, ένας ηλικιωμένος στο γήπεδο; Για να ξοδέψει δύο μεροκάματα και να κινδυνέψει και η σωματική του ακεραιότητα από πάνω;

Λίγο πριν πέσει η αυλαία της περσινής περιόδου βιώσαμε πρωτόγνωρες σκηνές βίας. Ο παραλιακός της Λεμεσού έγινε πεδίο μάχης. Η σκηνή με το αυτοκίνητο να ορμά στο πλήθος και να «τινάζει» στον αέρα οπαδό έκανε το γύρο της Κύπρου.

Την επόμενη μέρα στο ΓΣΠ κατά τη διάρκεια του τελικού κυπέλλου φωτοβολίδες με πιστόλι εκσφενδονίστηκαν από τη μια εξέδρα στην άλλη. Κανείς δεν νοιάστηκε. Κανενός το αυτί δεν ίδρωσε.

Πριν αρχίσει καν η νέα ποδοσφαιρική περίοδος οι ανεγκέφαλοι έδειξαν ήδη τις προθέσεις τους και δεν ξέρω αν μπορεί να τους σταματήσει κανείς. Αλλά και να μπορούν, δεν θέλουν.

Παρά να τα βάλουν μαζί τους και να τους βρουν στην πρώτη στραβή απέναντι, προτιμούν να τους χαϊδεύουν τ’ αυτιά. Και οι μπλε και οι κίτρινοι και οι πράσινοι και οι πορτοκαλί και οι κόκκινοι. Δεν έχει να κάνει με το χρώμα. Ούτε μπορεί να πιστέψει κανείς ότι οι 30-50 οπαδοί της Ανόρθωσης που μπούκαραν στην εξέδρα και τα έβαλαν με όποιον βρήκαν μπροστά τους στο φιλικό του Εθνικού με τον ΑΠΟΕΛ αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα των φίλων της Ανόρθωσης.

Η εικόνα της συμπαθέστατης γιαγιάς, Κυριακούς Παύλου κτυπημένη, προκαλεί θυμό και απογοήτευση. Η πιστή οπαδός του Εθνικού είναι ότι πιο ρομαντικό έχει απομείνει στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Μέσα στις εκατοντάδες ειδήσεις για στημένα, κόκκινους φακέλους, επεισόδια, και δηλώσεις αντιπαράθεσης μεταξύ των ομάδων η γιαγιά Κυριακού Παύλου είναι όαση.

Πάντα εκεί στο Δασάκι, δίπλα στον Εθνικό της. Μέχρι και στην πρώτη προπόνηση πήγε. Αυτή και άλλοι δύο φίλοι του προσφυγικού σωματείου. Και όμως. Οι ανεγκέφαλοι την έσπρωξαν και έπεσε στο έδαφος προκαλώντας της μώλωπες στο ζυγωματικό.

Δεν τη θέλουν ούτε κι αυτή στο γήπεδο, προτιμούν τους… απέναντι ανεγκέφαλους. Για το καλό του ποδοσφαίρου, γιαγιά Κυριακού Παύλου μην τους κάνεις τη χάρη. Δεν θα σου πουν συγνώμη. Στο λένε όμως χωρίς να σε ξέρουν άλλες χιλιάδες αγνοί φίλαθλοι της Ανόρθωσης, του ΑΠΟΕΛ, της Ομόνοιας, του Απόλλωνα, της ΑΕΛ, της ΑΕΚ, της Σαλαμίνας και όλων των υπόλοιπων ομάδων.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)