Πόσο δεδομένη είναι η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ

Ψάχνοντας θετικά της κακής εμφάνισης και του στενού 1-0 επί της Ντούντελαντζ, στο ΓΣΠ, θα μπορούσε κάποιος να σταθεί στην σοβαρότητα που λογικά θα έχουν οι γαλαζοκίτρινοι στη ρεβάνς, ως απόρροια και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε μετά το πρώτο παιχνίδι.

Παραδόξως όμως, η κλήρωση της περασμένης Παρασκευής έφερε μια άκρατη αισιοδοξία που μετατράπηκε σε βεβαιότητα ότι ο ΑΠΟΕΛ θα είναι αυτός που αντιμετωπίσει την Βιτορούλ στην Κωστάντζα, την ερχόμενη βδομάδα. Βεβαιότητα πρόκρισης που πέραν από τον πρόεδρο Πετρίδη, εξέφρασε δημοσίως και ο προπονητής Μπέιν.

Ευελπιστώ πως αυτή η βεβαιότητα που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, δεν θα μετουσιωθεί σε χαλαρότητα. Διότι ο ΑΠΟΕΛ την έχει πάθει σε τέτοιες καταστάσεις, και με την Μπάτε πιο παλιά, και με την Μπακού και με την Ζούλτε αργότερα.

Έχω την αίσθηση που εάν ο ΑΠΟΕΛ δεν εμφανιστεί σημαντικά βελτιωμένος σε σχέση με πριν επτά μέρες, δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως θα περάσει. O Μπέιν προανήγγελλε πως ο Ρουέδα θα παίξει, οπότε η προσθήκη του Ισπανού στην άμυνα πλάι στον Μερκή, ενδεχομένως να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία. Άλλωστε οι Λουξεμβούργιοι δύσκολα θα χάσουν και πάλι τα… άχαστα που τους πρόσφερε η άμυνα των πρωταθλητών, στον πρώτο αγώνα.

Διαφοροποιημένος πρέπει να είναι ο ΑΠΟΕΛ και στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς οι φάσεις που έφτιαξε στο ΓΣΠ ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Οπότε, για να είναι δεδομένη η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ πρέπει ο Μπέιν να παρουσιάσει μια ομάδα που θα παίξει αρκετά καλύτερα απ’ ότι στη Λευκωσία. Διαφορετικά τα πάντα θα κρέμονται από μια κλωστή.

Πάντως, όπως έχουμε σημειώσει ξανά, και τα δύο προηγούμενα χρόνια ο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν καλός στο πρώτο παιχνίδι του Champions League, όμως στην πορεία βελτιωνόταν, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει και τώρα.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)