Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πόσο δεδομένη είναι η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ;

Μικαέλο Παπαδάκης  19/07/2017 10:50
Πόσο δεδομένη είναι η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ;

Πόσο δεδομένη είναι η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ;

Μικαέλο Παπαδάκης  19/07/2017 10:50

Ψάχνοντας θετικά της κακής εμφάνισης και του στενού 1-0 επί της Ντούντελαντζ, στο ΓΣΠ, θα μπορούσε κάποιος να σταθεί στην σοβαρότητα που λογικά θα έχουν οι γαλαζοκίτρινοι στη ρεβάνς, ως απόρροια και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε μετά το πρώτο παιχνίδι.

Παραδόξως όμως, η κλήρωση της περασμένης Παρασκευής έφερε μια άκρατη αισιοδοξία που μετατράπηκε σε βεβαιότητα ότι ο ΑΠΟΕΛ θα είναι αυτός που αντιμετωπίσει την Βιτορούλ στην Κωστάντζα, την ερχόμενη βδομάδα. Βεβαιότητα πρόκρισης που πέραν από τον πρόεδρο Πετρίδη, εξέφρασε δημοσίως και ο προπονητής Μπέιν.

Ευελπιστώ πως αυτή η βεβαιότητα που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, δεν θα μετουσιωθεί σε χαλαρότητα. Διότι ο ΑΠΟΕΛ την έχει πάθει σε τέτοιες καταστάσεις, και με την Μπάτε πιο παλιά, και με την Μπακού και με την Ζούλτε αργότερα.

Έχω την αίσθηση που εάν ο ΑΠΟΕΛ δεν εμφανιστεί σημαντικά βελτιωμένος σε σχέση με πριν επτά μέρες, δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως θα περάσει. O Μπέιν προανήγγελλε πως ο Ρουέδα θα παίξει, οπότε η προσθήκη του Ισπανού στην άμυνα πλάι στον Μερκή, ενδεχομένως να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία. Άλλωστε οι Λουξεμβούργιοι δύσκολα θα χάσουν και πάλι τα… άχαστα που τους πρόσφερε η άμυνα των πρωταθλητών, στον πρώτο αγώνα.

Διαφοροποιημένος πρέπει να είναι ο ΑΠΟΕΛ και στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς οι φάσεις που έφτιαξε στο ΓΣΠ ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Οπότε, για να είναι δεδομένη η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ πρέπει ο Μπέιν να παρουσιάσει μια ομάδα που θα παίξει αρκετά καλύτερα απ’ ότι στη Λευκωσία. Διαφορετικά τα πάντα θα κρέμονται από μια κλωστή.

Πάντως, όπως έχουμε σημειώσει ξανά, και τα δύο προηγούμενα χρόνια ο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν καλός στο πρώτο παιχνίδι του Champions League, όμως στην πορεία βελτιωνόταν, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει και τώρα.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας