Λίγη παραπάνω αισιοδοξία

Δεν ξέρω τι και πόσα προλαβαίνει ν’ αλλάξει ο ΑΠΟΕΛ μέχρι το πρώτο ματς με τη Βιτορούλ, σε πέντε μέρες. Εκείνο που σίγουρα δεν τον βοηθάει είναι διαρκής αμφισβήτηση, η έλλειψη εμπιστοσύνης και η απαισιοδοξία των οπαδών του.

Τα ματς με τους Ρουμάνους είναι τα πιο σημαντικά για τον ΑΠΟΕΛ φέτος. Τελεία. Δεν θα υπάρξει σε καμιά φάση της συνέχειας ένα ζευγάρι αγώνων που θα κρίνει τόσα πολλά. Κόντρα στη Βιτορούλ παίζεται η βιωσιμότητα του ΑΠΟΕΛ, όχι μόνο του ποδοσφαίρου, αλλά και όλων των σπορ, τα οποία συντηρούνται σε μεγάλο βαθμό από το ποδόσφαιρο. Παίζονται 7-8 εκατ. ευρώ, απαραίτητα για να ισοσκελίσει ο προϋπολογισμός.

Πρόκριση πάση θυσία
Οι πρωταθλητές πρέπει πάση θυσία να περάσουν  την ομάδα του Χάτζι. Δεν είναι εύκολο.  Όχι γιατί η Βιτορούλ είναι κανένα μεγαθήριο, αλλά επειδή ο ΑΠΟΕΛ  έχει προβλήματα, τόσο στην ανασταλτική όσο και στην επιθετική λειτουργία. H αλήθεια είναι πως μου φάνηκε λίγο καλύτερος στο Λουξεμβούργο, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι (έφτιαξε 5 εύστοχες τελικές, σε σχέση με 2 στο ΓΣΠ).

Έχω γράψει ξανά πως από αυτή την ομάδα θαύματα δεν περιμένω, ακόμα και με τον Καρλάο, τον Εφραίμ και τον Σόουζα μέσα, αργότερα. Τη Βιτορούλ όμως μπορεί να την παλέψει. Και απ’ εκεί και πέρα, ανάλογα και με την έκβαση της αναμέτρησης, θα εξαρτηθούν οι βελτιώσεις που πρέπει να υποστεί το ρόστερ.

Φαίνεται πάντως, με γυμνό μάτι, πως υπάρχει πρόβλημα στα χαφ, τόσο στα άκρα όσο και στον άξονα. Εάν λυθεί αυτό,  ίσως δουλέψει καλύτερα και η επίθεση, όπου κανένας δεν θα έλεγε όχι σε μια επιπλέον επιλογή.

Όλα αυτά όμως θα τα δούμε μετά τους Ρουμάνους.