Ο Μπέιν ντροπιάζει όσους τον επέλεξαν

Αμέσως μετά το τελικό του κυπέλλου (24 Μαΐου) έγινε – επισήμως – γνωστό ότι η συνεργασία ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και τον Τόμας Κρίστιανσεν δεν θα συνεχιζόταν.

Η διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων βιάστηκε και βρήκε αμέσως τον αντικαταστάτη του προπονητή που οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, στον τελικό του κυπέλλου και στην ευρωπαϊκή πορεία μέχρι τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Το όνομα του αντικαταστάτη: Μάριο Μπέιν. Στις 26 Μαΐου τον ανακοίνωσε και τρεις ημέρες αργότερα (29/05) τον παρουσίασε και επίσημα.

Αμηχανία και σκεπτικισμός ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν ανάμεσα στον κόσμο για την επιλογή των διοικούντων. Δύο μήνες αργότερα, ο Ολλανδός ως απολύτως αποτυχημένος είδε την πόρτα της εξόδου.


Δεν θα ασχοληθούμε με το αγωνιστικό σκέλος της απομάκρυνσης του Μάριο Μπέιν. Ο ίδιος πίστευε ότι ο ΑΠΟΕΛ θα βελτιωνόταν στη συνέχεια. Δυστυχώς, για τον ίδιο δεν υπήρχε κανένα σημάδι στα τρία πρώτα ματς που αφήνει έστω μία μικρή ελπίδα ότι η ομάδα της Λευκωσίας θα παρουσιαστεί βελτιωμένη στη συνέχεια.


Η ιστορία κατέγραψε, ήδη, ότι ο Μάριο Μπέιν είναι ανάμεσα στις πιο αποτυχημένες επιλογές στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ, ίσως και του κυπριακού ποδοσφαίρου γενικότερα. Για την επιλογή του Ολλανδού όμως θα πρέπει να αισθάνονται ντροπή όσοι τον επέλεξαν.

Όχι γιατί έκαναν λάθος. Λάθη κάνουμε όλοι. Περισσότερο θα κοκκινίζουν για όλα όσα ξεστομίζει το τελευταίο διάστημα ο Ολλανδός προπονητής.

Η αρχή έγινε αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού που αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του από τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, όμως το ρεσιτάλ δηλώσεων του συνεχίστηκε και τις επόμενες δύο ημέρες.

«Είναι θέμα ποιότητας. Δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι μόνο στην Κύπρο παίζουμε ποδόσφαιρο» δήλωσε μετά το παιχνίδι με την Βιτορούλ. Προφανώς, δεν του εξήγησε κανένας σε ποια ομάδα έβαλε την υπογραφή του.

Την επομένη σε δηλώσεις σε ιστοσελίδα στην πατρίδα του ανάφερε ότι: «Ο κόσμος έχει ελάχιστη υπομονή, εξ ου και αυτή η απόφαση. Οι οπαδοί ήταν τόσο απογοητευμένοι μετά την πρώτη μας ήττα και ο πρόεδρος του συλλόγου τους ακούει και ήταν υποχρεωμένος να μας απολύσει». Ο Ολλανδός που από το 2014 επιχειρούσε να εργαστεί στο νησί δεν έμαθε τίποτα γι’ αυτό προτού έρθει να αναλάβει μία κυπριακή ομάδα.

Το αποκορύφωμα, όμως, που δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις ήταν η αναφορά του στην αποζημίωση που πήρε από τον ΑΠΟΕΛ. «Ναι, χαχα, θα έχω τον καλύτερο μισθό που έχω πληρωθεί ποτέ» είπε εμφανώς κοροϊδευτικά…

Υ.Γ. Δεν συμμερίζομαι τις συστηματικές αλλαγές προπονητών. Ο άνθρωπος που κάθεται στον πάγκο πρέπει να έχει το χρόνο για να δουλέψει και να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, πιστεύω ότι η αλλαγή ήταν επιβεβλημένη. Η επιλογή Μπέιν φάνηκε ότι ήταν ένα λάθος που έπρεπε να διορθωθεί άμεσα. 

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...