Ο αποκλεισμός δεν (έπρεπε να) είναι καταστροφή

Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν έχει κανένας. Ούτε η Ρεάλ, ούτε η Μπαρτσελόνα, ούτε η Μπάγερν. Όπως (σε λάθος χρόνο, αλλά) σωστά το είπε ο κατά τα υπόλοιπα ανεπαρκής Μπέιν, ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι ομάδα που απαγορεύεται να χάσει. Άλλωστε αν πεις σε εκατό άτομα στην Ευρώπη πως παίζει ο πρωταθλητής Ρουμανίας με τον πρωταθλητή Κύπρου και ρωτήσεις ποιος θα περάσει, οι ενενήντα θα πουν ο πρωταθλητής Ρουμανίας.

Φυσικά ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να προκριθεί διότι έχει απέναντί του μια ομάδα άπειρη, που δεν είναι φόβητρο. Δεν είναι φυσικά και Νέα Σαλαμίνα ή Εθνικός Άχνας, διότι αν ήταν τέτοια πως πουλάει παίκτες για 2 και 3 εκατ. ευρώ και πως έχει 115 διεθνείς, σε όλες τις Εθνικές της Ρουμανίας; Της Ρουμανίας, μιας ποδοσφαιρομάνας χώρας, όχι των Νήσων Φερόε.

Ο αποκλεισμός δεν είναι καταστροφή για τον ΑΠΟΕΛ. Καταστροφή είναι να εξαρτάσαι από έναν αγώνα, τον οποίον νομοτελειακά, όποιος και αν είσαι, κάποια μέρα θα χάσεις. Ακόμα δεν έχει βρεθεί ομάδα στον αθλητισμό που μόνο να κερδίζει. Μέχρι και η αμερικανική Dream Team στο μπάσκετ, κάποτε χάνει…

Συντηρητικό παιχνίδι
Για να περάσει ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να στηριχθεί στην άμυνά του, αφού είναι αρκετά δύσκολο να βάλει τρία γκολ, βάσει της εικόνας που είδαμε στα τρία πρώτα επίσημα παιχνίδια φέτος. Πρέπει επίσης να πάει συντηρητικά, αφού δεν μπορεί να τρέχει για πάνω από μια ώρα, βάσει της φυσικής κατάστασης των παικτών του και των περιορισμένων επιλογών στον πάγκο. Και πρέπει ο Δώνης να πετάξει μερικούς άσους από το μανίκι. Να μεταμορφώσει 2-3 παίκτες (πχ Βινίσιους, Ντε Καμάργκο, Μπερτόλιο) και να πάρει λύσεις από παίκτες που ο Μπέιν είχε στη ναφθαλίνη (πχ Αλεξάνδρου, Αλωνεύτης). Είναι και ο Εφραίμ, που ίσως μπορέσει να βοηθήσει.

Η επόμενη μέρα
Φυσικά ο Δώνης δεν προσλήφθηκε για να αποκλείσει τη Βιτορούλ. Όπως είπε και ο Νεκτάριος Πετεβίνος, ο άνθρωπος δεν είναι Μεσσίας.

Σε περίπτωση αποκλεισμού από τους Ρουμάνους, θα επιχειρήσει να βάλει την ομάδα στους Ομίλους του Europa League, μέσω των play offs όπου θα βρίσκεται στους ισχυρούς. Με μερικές βδομάδες δουλειάς, τις προσθήκες παικτών (Εφραίμ, Καρλάο, Μακρής, Ποτέ) και 1-2 μεταγραφές, θα είναι σε καλύτερη μέρα. Λογικά αυτό είναι το σκεπτικό της πρόσληψης.

Το ιδανικό σενάριο για τον ΑΠΟΕΛ, κυρίως οικονομικά, είναι να περάσει τη Βιτορούλ, για να πάρει μίνιμουμ 7-8 εκατ. ευρώ, όσα λεφτά θέλει δηλαδή ώστε να ισοσκελίσει το φετινό μπάτζετ. Αλλά και 3-4 εκατ. ευρώ, από μια πρόκριση μέσω των play offs του Europa League, είναι επίσης απαραίτητο ποσό για να βγει η χρονιά, με όσο το δυνατό πιο λίγα προβλήματα. Επομένως υπομονή, ότι και αν συμβεί το βράδυ στο ΓΣΠ. Το καλοκαίρι είναι ακόμα μακρύ.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)