Ρε, δεν πα να τον λες χοντρό. Περπατώντας είναι ο ΜVP

Πες τον «χοντρό», βαρύ, αγύμναστο. Κάποιοι τον χαρακτήρισαν και πρώην ποδοσφαιριστή. Ρε, δεν πα να λένε ό,τι θέλουν. Η σχέση λατρείας που διατηρεί αυτός ο ποδοσφαιριστής με την μπάλα είναι ξεχωριστή. 
 
Βλέπετε, αρκετοί παίκτες «λιώνουν» στην προπόνηση καθημερινά γυμνάζοντας το σώμα τους, βελτιώνοντας τις αδυναμίες τους για να παίξουν μπάλα στη σύγχρονη εκδοχή της. Αυτή που πολλές φορές αρκεί να τρέχεις, να τρέχεις και να ξανατρέχεις για να κάνεις καριέρα. 
 
Ο Γκαστόν Σανγκόι δεν είναι σαν κι αυτούς. Ο Γκαστόν Σανγκόι είναι από τις περιπτώσεις των ανθρώπων που ο Θεός προίκισε με ταλέντο. Ο Αργεντινός «χαϊδεύει» την μπάλα και ξεχωρίζει ακόμα και αν σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο περπατά στον αγωνιστικό χώρο. 
 
Στο ντέρμπι της Αμμοχώστου, στο επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Σαλαμίνας για 45’ απλά δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Η αποχή σχεδόν δύο χρόνων από τα γήπεδα έβγαζε μάτι. 
 
Όμως, ο Λιάσος Λουκά ήξερε πως στον Σανγκοί αρκεί μια φάση, μια στιγμή για να αλλάξει την ιστορία ενός αγώνα. Στο 61΄του έστησαν την μπάλα καμιά εικοσαριά μέτρα πλάγια της μεγάλης περιοχής και ο αθεόφοβος κόντεψε να σπάσει το οριζόντιο δοκάρι. Κάθε κόρνερ που κτυπούσε ήταν συστημένη μπαλιά στο κεφάλι συμπαικτών του και στο 73’ έδωσε ασίστ έτοιμο γκολ στο Νταμαού για το 1-1 της Σαλαμίνας. 
 
Τέτοια σέντρα πολύ λίγοι ποδοσφαιριστές μπορούν να βγάλουν. Χωρίς φόρα, χωρίς να κοιτάξει, σαν σε προπόνηση έστειλε με δύναμη την μπάλα στο κεφάλι του Νταμαού. Η μπαλιά του Σανγκόι θύμισε σέντρα Ντέιβιντ Μπέκαμ στις καλές εποχές του Άγγλου. 
 
Ο Γκαστόν Σανγκόι περπατώντας αναδείχθηκε MVP του αγώνα της Σαλαμίνας με την Ανόρθωση και άρχισε ήδη την απόσβεση. Που να τρέξει κιόλας… 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)