«Κράζουν» Δώνη γιατί έκανε αυτό που χρόνια φωνάζουν

Η αποθεωτική κριτική στις νίκες και τα θετικά αποτελέσματα και ο μηδενισμός, τα ειρωνικά σχόλια και η αμφισβήτηση στις ήττες είναι γνώρισμα του Κύπριου οπαδού.
 
Πολύ περισσότερο, αυτό ισχύει στους απαιτητικούς φίλους του ΑΠΟΕΛ. Αρκετοί εξ αυτών εξαπέλυσαν «πυρά» στον Γιώργο Δώνη για την απόφαση του ν’ αφήσει στον πάγκο τους Μοράις, Αλωνεύτη και Ιγκόρ ντε Καμάργκο στο ντέρμπι με την Ανόρθωση.
 
Ο Ελλαδίτης προπονητής αποφάσισε να δώσει ανάσες στους τρεις μεγαλύτερους ηλικιακά ποδοσφαιριστές της ενδεκάδας που παρέταξε στο «Μπερναμπέου», καθώς ακολουθούν την Παρασκευή (22/9) ο εκτός έδρας αγώνας με τον Άρη και την Τρίτη (26/9) η αναμέτρηση με την Τότεναμ στο ΓΣΠ για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Η διαχείριση των ποδοσφαιριστών σε μια γεμάτη σεζόν με συνεχόμενα παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη είναι κομβικό σημείο για τον ΑΠΟΕΛ, ιδίως για παίκτες που βρίσκονται στη... δύση της καριέρας τους.
  
Ο 33χρονος Μοράις ήταν δεύτερος σε τρεξίματα στη Μαδρίτη, ο 34χρονος Αλωνεύτης τρίτος και ο επίσης 34χρονος Ντε Καμάργκο τέταρτος. Τρεις ποδοσφαιριστές βαρόμετρο στον φετινό ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι είναι δεδομένο ότι θα «καούν» εφόσον παίζουν ενενηντάλεπτα κάθε τρεις ή τέσσερις μέρες.
 
Χρόνια τώρα υπάρχει η μουρμούρα ότι ο Μοράις δεν ξεκουράζεται ούτε στα φιλικά και είναι αδιανόητο να κατηγορείται ο Δώνης που το έκανε. Ο Αλωνεύτης είναι από τους κορυφαίους του ΑΠΟΕΛ από τη μέρα που επέστρεψε στον πάγκο ο Δώνης, αλλά για να συνεχίσει υγιής και με αντοχές επιβάλλεται να μένει στον πάγκο.
  
Ναι, ο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν καλός στο ντέρμπι με την Ανόρθωση. Δεν είχε φρεσκάδα, αντίδοτο στη μαζική άμυνα της Ανόρθωσης, ίσως και τον απαιτούμενο τσαμπουκά που χρειάζεται για να κερδίσεις ένα ντέρμπι.
 
Το πρόβλημα για τον ΑΠΟΕΛ στην πρώτη ήττα της χρονιάς στο πρωτάθλημα ήταν ότι ο Ζαχίντ ήταν «χαμένος», ο Σάλαϊ αστόχησε από τα δέκα μέτρα και ενώ το σκορ ήταν στο 0-0, ο Εμπεσίλιο έμεινε στο «Μπερναμπέου» και χίλια δυο άλλα. Όχι, όμως, γιατί έμειναν στον πάγκο οι Αλωνεύτης, Μοράις και Ντε Καμάργκο.
 
Υ.Γ. Ο ΑΠΟΕΛ θ’ αντιμετωπίσει πρόβλημα στις μαζικές άμυνες που θα βρει στην Κύπρο γιατί οι ακραίοι αμυντικοί (Λάγο, Βούρος) είναι καλοί αμυντικά, αλλά υστερούν επιθετικά. Οι «γαλαζοκίτρινοι» κόντρα στην Ανόρθωση επιτέθηκαν δεκάδες φορές από τα άκρα, αλλά οι εξτρέμ (Σάλαϊ, Ζαχίντ) δεν πήραν βοήθεια από τους μπακ με αποτέλεσμα οι πλείστες επιθετικές προσπάθειες να είναι προβλέψιμες και εύκολα αντιμετωπίσιμες.

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...