Δώστε ένα γρήγορο τέλος στο φάντασμα

Η FIFA παραμένει πιστή στις αρχές της. Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου ο Ίσα Χαγιάτου έγραψε στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας: «Υπό έκτακτες συνθήκες σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 6 και το άρθρο 32 παρ. 6 του καταστατικού της FIFA ανέλαβα σήμερα το πόστο του προέδρου της FIFA». Στο σκάνδαλο της χρεοκοπημένης το 2001 ISL που εμπορευόταν δικαιώματα της παγκόσμιας ομοσπονδίας ο Χαγιάτου ήταν μεταξύ αυτών που είχαν λάβει μίζες. Τώρα ο πολυθεσίτης αξιωματούχος από το Καμερούν (πρόεδρος της αφρικανικής συνομοσπονδίας CAF και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής) διαδέχεται τον για 90 μέρες καθαιρεμένο πρόεδρο Ζεπ Μπλάτερ. Βάσει καταστατικού, καθώς είναι το πλέον παλαιό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της σκανδαλώδους ομοσπονδίας. Με αυτόν τον τρόπο συνεπώς αντιλαμβάνονται στη FIFA την κάθαρση.
Στο μεταξύ ο Μπλάτερ δίνει μάχη για χρονική μετάθεση της προγραμματισμένης για τις 26 Φεβρουαρίου 2016 έκτακτης εκλογικής συνέλευσης στη Ζυρίχη. Και αυτό είναι ταιριαστό με το όλο σκηνικό. Ο Ελβετός, ο οποίος στις 26 Φεβρουαρίου ήθελε επί της ουσίας να αποχωρήσει οριστικά, μάχεται για κάθε μέρα του στο θώκο -και αμετάβλητη κυριαρχεί η υποψία ότι επιθυμεί να συνεχίσει να κυβερνά και μετά το κογκρέσο.
Ανακριτές και εισαγγελείς πρέπει να δώσουν ένα γρήγορο τέλος στο φάντασμα. Οι φίλοι στις ηγετικές θέσεις της FIFA εξακολουθούν να δημιουργούν προπετάσματα καπνού, αντί ν’ ακούσουν τις συμβουλές των δικηγόρων τους, οι οποίοι ζητούν την αποκάλυψη όλων των αδικημάτων. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω, είναι το σύνθημα των αξιωματούχων, οι οποίοι αδιαφορούν για τη FIFA.
Μέχρι στιγμής η ελβετική ομοσπονδιακή εισαγγελία και η άκαμπτη αμερικανική δικαιοσύνη ερευνούν φυσικά πρόσωπα, τώρα εξετάζονται διαδικασίες εναντίον της οργάνωσης. Στο τέλος του δρόμου ενδέχεται να ευρίσκεται ακόμη και η διάλυση της FIFA.
Για μια νέα οργάνωση σκέπτονται και συζητούν ανοικτά ήδη η FIFPRO (συνδικαλιστική ένωση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών), η EPFL (ένωση των ευρωπαϊκών λιγκών) και η ECA (η ένωση των ευρωπαϊκών συλλόγων). Η ίδρυσή της θα μπορούσε να είναι ένα σοβαρό νέο ξεκίνημα.
*αρχισυντάκτης του γερμανικού περιοδικού kicker
  

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)