Τι ήταν τελικά η παραίτηση Δώνη

Μάρτυρες ακόμη μίας τραγικής εμφάνισης του ΑΠΟΕΛ έγιναν όσοι ταξίδεψαν στο εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας τους στο «Δασάκι» κόντρα στον Εθνικό. Απέναντι στην ουραγό του πρωταθλήματος, οι «γαλαζοκίτρινοι» κατάφεραν να… βγάλουν τα μάτια τους και να απωλέσουν ακόμη δυο σημαντικούς βαθμούς.

Για μία ολόκληρη ώρα στο παιχνίδι, οι πρωταθλητές δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν καν μια οργανωμένη επιθετική προσπάθεια για να πλησιάσουν στο γκολ. Πράγμα που ήρθε να επιβεβαιώσει και ο προπονητής της ομάδας, τονίζοντας χαρακτηριστικά «για εξήντα λεπτά ήμασταν απαράδεκτοι, δεν κάναμε τίποτα».

Αναμφισβήτητα, η ευθύνη βαραίνει όλους στις τάξεις των «γαλαζοκιτρίνων», αφού κάθε παιχνίδι η εικόνα του ΑΠΟΕΛ είναι διαφορετική και φέρει δικαιολογημένα τις τόσες αντιδράσεις. Άλλωστε, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρείται και η πρόσφατη καυστική ανακοίνωση των οργανωμένων μετά την ήττα από την ΑΕΚ, οι οποίοι ζήτησαν από την ομάδα να αποδείξει ότι δεν επιλέγει παιχνίδια και διοργανώσεις.

Η έκπληξη ωστόσο που λίγες φορές συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, έμελλε να ‘ρθει από τον Ελλαδίτη τεχνικό της ομάδας, Γιώργο Δώνη, ο οποίος χωρίς να κρυφτεί πίσω από τα δάκτυλο του, πήρε το βάρος της ευθύνης υποβάλλοντας μάλιστα και την παραίτηση του. Μια παραίτηση που ήρθε μετά από λίγα λεπτά να απορρίψει η διοίκηση για να τονίσει ότι οι ευθύνες για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας είναι συλλογικές. Διοίκησης, προπονητή και ποδοσφαιριστών.

Είτε η παραίτηση ήταν πραγματική, είτε επικοινωνιακό παιχνίδι, είτε απλά κίνηση αφύπνισης του ποδοσφαιρικού τμήματος λίγη σημασία έχει, λίγες ημέρες πριν από το ευρωπαϊκό ταξίδι στη Γερμανία ενόψει του αγώνα με την Ντόρτμουντ.

Το μόνο βέβαιο, είναι ότι όλοι φαίνεται να αντιλαμβάνονται το πρόβλημα που επικρατεί με τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας, αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες του. Αυτό που απομένει όμως και ζητά επιδεικτικά ο κόσμος των «γαλαζοκιτρίνων» είναι αυτοί οι προβληματισμοί να επιλυθούν στο γήπεδο και όχι στις διασκέψεις και στις ανακοινώσεις.  

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)