Πώς μπορείς να χειροκροτείς μία ήττα κόντρα στον «αιώνιο»

Μετά το τέλος του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ οι οπαδοί της Ομόνοιας χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές τους, ενώ ο προπονητής των πρασίνων, Πάμπος Χριστοδούλου, ανάμεσα σε άλλα, δήλωσε: «Με τέτοιες εμφανίσεις η Ομόνοια μπροστά θα πάει».


Προσέξτε, μιλάμε για ήττα σε ντέρμπι. Δύσκολα μπορεί να το χωρέσει το μυαλό ότι οπαδοί χειροκρότησαν την ομάδα μετά από ήττα από τον «αιώνιο» αντίπαλο.


Γιατί χειροκρότησαν οι φίλοι των πρασίνων; Επειδή είδαν προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο σε αντίθεση με τους προηγούμενους αγώνες στη φετινή σεζόν. Ο ίδιος λόγος ώθησε και τον προπονητή της ομάδας να ευελπιστεί ότι στο μέλλον τα πράγματα θα είναι ευοίωνα για τους πράσινους.


Πώς, όμως, στα αλήθεια μπορεί να χειροκροτηθεί μία ήττα - και πόσο μάλλον μία ήττα από το αντίπαλο δέος. Δυστυχώς, για τους πράσινους αυτό αποτελεί μία απόδειξη ότι οι δύσκολες στιγμές των τελευταίων χρόνων έχουν χαμηλώσει αρκετά τον πήχη.


Ναι μεν οι πράσινοι ήταν καλύτεροι από τον ΑΠΟΕΛ, αλλά αυτό φανερώνει και τη διαφορά ποιότητας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες. Όταν φτιάχνεις 12 τελικές οι επτά εκ των οποίων ήταν στο στόχο και τελικά η μπάλα να μπαίνει στα δίχτυα κατά τύχη από κεφάλι αντιπάλου και όταν η αντίπαλη ομάδα σε μόλις τρία σουτ εντός εστία σκοράρει τρία γκολ, ε τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα.


Σε αυτή την εμφάνιση που χειροκροτήθηκε, η Ομόνοια εμφάνισε και πάλι τα γνωστά προβλήματά της. Για άλλη μία φορά έκανε μεγάλα αμυντικά λάθη (σ.σ. ναι δεν φταίει για όλα ο Φελτχούιζεν). Ακόμη και να σκόραρε τρία γκολ η Ομόνοια, η εικόνα στην αμυντική της γραμμή έδειχνε ότι μπορούσε να δεχθεί περισσότερα και να χάσει και πάλι τον αγώνα.


Τόσο ο Ζαχίντ στα πρώτα δύο τέρματα του ΑΠΟΕΛ, όσο και ο Εφραίμ στο γκολ που «σκότωσε» οριστικά το ενδιαφέρον του αγώνα άδειασαν όλη την άμυνα των πρασίνων. Και το πιο θλιβερό είναι ότι το έκαναν με μεγάλη ευκολία.


Πώς λοιπόν μπορείς να χειροκροτήσεις μία ήττα στο «αιώνιο» ντέρμπι όταν λέγεσαι Ομόνοια; Πώς μπορείς από τη στιγμή που τα αμυντικά κενά σου σε εξέθεσαν και πάλι; Πώς μπορείς να το κάνεις όταν φιγουράρεις στη μέση της βαθμολογίας; Πώς είναι δυνατόν, όταν ακόμη και ο στόχος της εξόδου στην Ευρώπη φαίνεται ήδη δύσκολος – και ας είμαστε μόλις στην 12η αγωνιστική;


Η Ομόνοια δεν αξίζει το χειροκρότημα απλά για μία… προσπάθεια καλής εμφάνισης απέναντι μάλιστα σε ένα μέτριο - όπως ήταν χθες - ΑΠΟΕΛ. Δεν λογιέται Ομόνοια όταν είσαι ευχαριστημένος μόνο για την προσπάθεια. Το χειροκρότημα θα έχει αξία όταν η Ομόνοια θα αποκτήσει ξανά την αίγλη που έχασε τα τελευταία χρόνια…

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)