Κίρζη, «ξηλώσου»!

Αν είσαι σκάουτερ μιας καλής ευρωπαϊκής ομάδας, δεν λέμε δα και της Μπαρσελόνα για να μην παρεξηγηθούμε, και παρακολουθείς τον αγώνα Λιόν-Απόλλωνας στο «Parc Olympique Lyonnais» παίρνεις αμέσως τηλέφωνο και ζητάς να μάθεις πληροφορίες γι’ αυτόν τον τύπο με το 92 στην πλάτη.
 
Ο «δαιμόνιος» εξτρέμ του Απόλλωνα έκανε τα πάντα απέναντι σε μια πολύ ισχυρή ομάδα και αδικείται από την αδυναμία των επιθετικών της ομάδας (Μάγλιτσα και Ζελάγια) να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα.
 
Τέσσερις φορές ο Κροάτης έστειλε συστημένη πάσα στα πόδια ή το κεφάλι των επιθετικών του Απόλλωνα. Το δεξί του πόδι μοιάζει με μοιρογνωμόνιο και έχει τον τρόπο και τη διορατικότητα να στείλει την μπάλα εκεί που πρέπει, είτε έχει αντίπαλο «κολλημένο» στα πόδια του, είτε ο συμπαίκτης του είναι κρυμμένος ανάμεσα στους δύο στόπερ της αντιπάλου ομάδας.
 
Σκόρερ δεν τον λες, αλλά αν ήταν και τέτοιος δεν θα είχε καμία δουλειά στην Κύπρο. Η Στεάουα πλήρωσε 350 χιλιάδες ευρώ στην Κλουζ τον περασμένο Ιανουάριο για να τον κάνει δικό της. Σε έξι μήνες κατέγραψε 19 συμμετοχές και πέτυχε ένα τέρμα. Οι Ρουμάνοι προτίμησαν να τον παραχωρήσουν δανεικό το καλοκαίρι στον Απόλλωνα, έναντι 25 χιλιάδων ευρώ.
 
Ο Σωφρόνης Αυγουστή τον καθιέρωσε στο αρχικό σχήμα και ο 25χρονος εξτρέμ τον δικαιώνει για την επιλογή του. Το ζήτημα, πλέον, είναι αν μπορεί η ομάδα της Λεμεσού να τον κάνει δικό της.
 
Οι προθέσεις της Στεάουα είναι άγνωστες, αλλά δεδομένα δεν θα παραχωρούσε τον ποδοσφαιριστή χωρίς να βγάλει τα λεφτά της. Τα ερώτημα είναι αν αξίζει ο Γιάκολις να γίνει η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του Απόλλωνα. Γιατί όχι; Και ικανότατος είναι και σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία είναι και τεράστια μεταπωλητική αξία έχει.
 
O Nίκος Κίρζης απέδειξε τα τελευταία χρόνια ότι κάνει τα πάντα για να... μεγαλώσει τον Απόλλωνα και τα πάει περίφημα. Ξέρει, επίσης, ότι αν κάνει δικό του τον Κροάτη εξτρέμ θα έχει κάνει άλλο ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. 
 
Αν ο Απόλλωνας πετύχει τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος και έχει την προοπτική συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει σύμμαχο και τον Γιάκολις σε ενδεχόμενη προσπάθεια αγοράς του. Ήδη, οι εμφανίσεις του στο Γιουρόπα Λιγκ με την ομάδα της Λεμεσού ανέβασαν τη μετοχή του στο ποδοσφαιρικό παζάρι και ο Κροάτης το ξέρει. 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)