Στον αστερισμό του παρά φύσιν

Από το ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεών του ο ΑΠΟΕΛ έχει βιώσει: το φυματικό δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου (αποκλεισμός στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλαγή προπονητή), το εκρηκτικό δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου (έξι συναπτές νίκες με μηδέν παθητικό) και το «μαύρο» δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου (τέσσερις εντός έδρας ήττες, υποχώρηση στην τέταρτη θέση).
Ο πρωταθλητής δεν είναι ούτε η άρτια ποδοσφαιρική μηχανή των πρώτων 10 αγωνιστικών (μέσος όρος γκολ 4,3 υπέρ & 0,7 κατά), ούτε το συνονθύλευμα των τελευταίων επτά (μέσος όρος γκολ 0,85 υπέρ & 1 κατά). Αυτή η διαρκής μετατόπιση από το ένα άκρο (φόρμα, ψυχολογία, συγκυρίες υπέρ του) στο άλλο (φόρμα, ψυχολογία, συγκυρίες εναντίον του) είναι παρά φύσιν και δεν πρόκειται να συνεχιστεί ως το τέλος της περιόδου. Η μπίλια εν τέλει θα καθίσει κάπου στη μέση. Αν αυτό το κάπου θα είναι πιο κοντά στο άριστο ή στο χείριστο, εξαρτάται από μια σειρά παράγοντες.
Πρώτον, πόσο ψύχραιμα και επαγγελματικά θ’ αντιμετωπίσει την κρίση η διοίκηση. Δεύτερον, πόσο επιτυχημένες θα είναι οι προσθαφαιρέσεις του Ιανουαρίου. Τρίτον, πόσο δυναμική θα είναι η αντίδραση στις αναποδιές του (επί του παρόντος ασυνήθιστα μουδιασμένου και παθητικού) προπονητή της ομάδας. Τέταρτον, πόσο μαζική θα είναι η έξοδος των παικτών από την comfort zone τους. Και, τέλος, πόσο σύντομα θα εγκαταλειφθούν οι δικαιολογίες, οι οποίες για μεγάλο διάστημα έγιναν χαλάκι-κρυψώνα για όλα τα κακώς κείμενα.
Η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη. Είναι όμως αρκούντως κρίσιμη, ώστε για την ανατροπή της να απαιτείται η πλήρωση όλων των προαναφερομένων προϋποθέσεων. Ο ΑΠΟΕΛ περιήλθε σε δυσχέρεια, διότι έπαψε από την κορυφή ως τη βάση να λειτουργεί ως ενιαίο, ομοιογενές και αποφασισμένο σύνολο. Μόνον ως τέτοιο θα εξέλθει από τη στενωπό.
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)