Ο τίτλος του MVP πάει στον Πάμπο

Οι 12 βαθμοί στα προκριματικά του EURO 2016 αποτελούν ισοφάριση της δεύτερης καλύτερης επίδοσης όλων των εποχών για την Κύπρο, που σημειώθηκε για το EURO 2000 – υπάρχουν οι 14β στα προκριματικά του EURO 2008 αλλά με επτά ομάδες στο γκρουπ. Οπωσδήποτε δεν πρόκειται για αποτυχία, αλλά ούτε και για κάποια τεράστια επιτυχία που να δικαιολογεί πανηγυρισμούς. Έχω την εντύπωση πως η αντιμετώπιση των γεγονότων στην πραγματική τους διάσταση, θα κρίνουν τη μελλοντική πορεία.
 
Το μεγαλύτερο κέρδος για την Κύπρο είναι η διεκδικητική παρουσία: πλέον δεν είναι χαμένη πριν τον αγώνα, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Το γεγονός πως στο EURO 2016 (των 24 ομάδων), θα κάνουν ντεμπούτο Ισλανδία, Αλβανία, Βόρειος Ιρλανδία και Ουαλία, χώρες των οποίων προηγούμασταν πριν 15-20 χρόνια, πρέπει να μας κάνει πιο φειδωλούς στους… πανηγυρισμούς.
 
Το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει δρόμο να διανύσει μέχρι να θεωρηθεί ευρωπαϊκά πετυχημένο, σε εθνικό επίπεδο. Η αλήθεια είναι πως η σημερινή Εθνική θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα εάν διέθετε κάτι από τις ομάδες των προηγούμενων δεκαετιών. Μια τριπλέτα Κωνσταντίνου – Οκκά – Εγκωμίτη ή ένα δίδυμο Γκόγκιτς – Σπόλιαριτς.
Δυστυχώς πέραν του 34χρονου Χαραλαμπίδη, η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου δεν διαθέτει συνδυασμό ταλέντου και εμπειρίας σε επίπεδο Champions League, όπως οι προηγούμενες. Ακόμα και οι νατουραλιζέ δεν προσδίδουν κάτι ξεχωριστό σε αυτή την ομάδα και μοιραία ο Πάμπος κερδίζει τον τίτλο του MVP αυτή της προκριματικής καθώς κατάφερε να πάρει το 100% και λίγο παραπάνω από το ρόστερ που έχει στα χέρια του.
 
Μετά τη Δόξα, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΛ ο «Παμπουρίνιο» κατέφερε άλλη μια φορά να οδηγήσει μια ομάδα ψηλότερα απ’ εκεί όπου οι δυνάμεις της έδειχνε να την οδηγούν. Μπορεί αυτή η Εθνική να φτάσει ακόμα πιο ψηλά; Ενδεχομένως ναι, στη περίπτωση που βελτιωθεί ανασταλτικά. Έχοντας δεχτεί γκολ σε όλους τους αγώνες πλην εκείνον με την Ανδόρα εντός έδρας αλλά και τρία στο πιο κρίσιμο ματς των 15 τελευταίων χρόνων, οπωσδήποτε έχει αρκετό περιθώριο βελτίωσης. Και η άμυνα δεν είναι τόσο θέμα ταλέντου όσο δουλειάς, ηρεμίας αλλά και εμπειρίας.
  
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)