Βάλτε ταυτοποίηση και στους πάγκους να τελειώνουμε!

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον Παπουλή του Απόλλωνα, πως κανείς δεν μπορεί να σκοτώσει την Ανόρθωση, πρέπει να κάνει πολλά βήματα μόνο για να φτάσει εκεί» είπε ο Ρόνι Λέβι.

«Εγώ θέλω να θυμίσω τον προπονητή της Ανόρθωσης πως στο 0-1 είχαμε καθαρό πέναλτι» απάντησε ο Σωφρόνης Αυγουστή.

Οι δυο παραπάνω εκφράσεις αποτυπώνουν και την εικόνα του επεισοδιακού ντέρμπι μεταξύ Απόλλωνα και Ανόρθωσης, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν το παιχνίδι με παράπονα, αφήνοντας αιχμές για ανάρμοστη συμπεριφορά ποδοσφαιριστών και λανθασμένες αποφάσεις της διαιτησίας που έκριναν και το τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα.

Οξύνθηκε ακόμη περισσότερο και το κλίμα κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Τύπου, με τους δυο προπονητές να εξαπολύουν τα πυρά προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο δε τεχνικός της «Κυρίας», Ρόνι Λέβι, στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο πανηγύρισε ο Φώτης Παπουλής το γκολ της ισοφάρισης στο 60’, ο οποίος έβαλε το χέρι στο λαιμό κάνοντας κίνηση «αποκεφαλισμού», κάτι που εξόργισε, δικαιολογημένα, αυτούς της ομάδας της Αμμοχώστου.     

Τουναντίον, ο τεχνικός των «κυανόλευκων» της Λεμεσού, χωρίς να επιθυμεί να σχολιάσει το παραπάνω περιστατικό, στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του είχε πέναλτι στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης (που όντως είχε), φάση που θα μπορούσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και να διαφοροποιήσει τη ροή του αγώνα. Υπενθυμίζουμε, ότι ο Ζοάο Βίκτορ της Ανόρθωσης στο 44’ ανέτρεψε τον Ζελάγια εντός περιοχής, με τον Λεόντιο Τράττο λανθασμένα, να μην υποδεικνύει (κακώς) την άσπρη βούλα και ενώ ο Βραζιλιάνος θα πήγαινε πρόωρα στα αποδυτήρια, καθώς ήταν ήδη χρεωμένος με κίτρινη κάρτα. 

Οι δύο τεχνικοί αν και αποχώρησαν από την αίθουσα διασκέψεων, το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι παρέμεινε σε τεταμένο κλίμα, με τον επίσημο Απόλλωνα να αναφέρει ότι ο τρόπος πανηγυρισμού του Ελλαδίτη εξτρέμ δεν αφορούσε τον αντίπαλο αλλά ήταν ένα μήνυμα προς τους συχνούς του τραυματισμούς το τελευταίο διάστημα, για να απαντήσει η Ανόρθωση πως πρόκειται για αστείες δικαιολογίες και αυτά δεν τιμούν καμία ομάδα.

Ο ένας βαθμός που πήρε η κάθε ομάδα είναι αυτό που παραμένει ωστόσο στην επόμενη μέρα, με ακόμη ένα ντέρμπι να αρχειοθετείται, με πρωταγωνιστές τις «κοκορομαχίες» ποδοσφαιριστών, τις λανθασμένες υποδείξεις του διαιτητή και τα πυρά των δύο τεχνικών που ήταν και η σπίθα για να ξεσπάσει φωτιά στα δύο στρατόπεδα. Απλοί θεατές επίσης, για ακόμη ένα ντέρμπι οι οπαδοί μετά την υλοποίηση της απόφασης της ΚΟΠ για τη φετινή χρονιά με τον τρόπο προπώλησης των εισιτηρίων, αφού προηγήθηκαν τα παιχνίδια Απόλλων-ΑΕΛ και Ανόρθωση-ΑΕΚ.

Συνεπώς, ένα εύλογο ερώτημα που δημιουργείται, είναι αφού η τάξη στις κερκίδες επανήλθε, η τάξη στους πάγκους και εντός αγωνιστικού χώρου πως επανέρχεται, εάν θέλουμε πάντα να μιλάμε για αθλητοπρέπεια και νέα εποχή στο κυπριακό ποδόσφαιρο; Μήπως χρειαζόμαστε και εκεί ταυτοποποίηση;

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)