Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Όπου λαλούν πολλά κοκόρια

Μικαέλο Παπαδάκης  18/01/2018 21:01
Όπου λαλούν πολλά κοκόρια

Όπου λαλούν πολλά κοκόρια

Μικαέλο Παπαδάκης  18/01/2018 21:01

Δεν είναι μόνο η εμπειρία, η ποιότητα, το βάθος στο ρόστερ και η ικανότητα να ελαχιστοποιεί τις απώλειες απέναντι  σε μη διεκδικητές του πρωταθλήματος, που λειτουργούν υπέρ του ΑΠΟΕΛ στη μάχη (και) του φετινού τίτλου. Το γεγονός πως το πρωτάθλημα εποφθαλμιούν ακόμα τουλάχιστον τρεις ομάδες (Απόλλωνας, ΑΕΚ, Ανόρθωση), ενώ για τις προνομιούχες θέσεις της 6αδας παλεύουν άλλοι δύο (ΑΕΛ, Ομόνοια), καθιστά το έργο της ομάδας του Δώνη ευκολότερη, καθώς όλοι αυτοί, παίζοντας μεταξύ τους, χάνουν βαθμούς.

Ο ΑΠΟΕΛ δείχνει να βρίσκεται και πάλι στην ίδια, πλεονεκτική θέση έναντι των υπόλοιπων διεκδικητών, αφού προβλέπεται να μπει στη Β’ Φάση με βαθμολογικό πλεονέκτημα έναντι των διωκτών του. Ήδη είναι στο +2 από τον Απόλλωνα, με τον οποίον έχει ίδιο αριθμό αγώνων (18), ενώ είναι στο -1 από  την ΑΕΚ και +1 από την Ανόρθωση, έχοντας και από τους δύο, δύο αγώνες λιγότερους!

Κατά συνέπεια η ομάδα του Δώνη θα μπορέσει, μάλλον, να πάρει και το φετινό πρωτάθλημα χωρίς κατ’  ανάγκη να κερδίζει τους κυριότερους αντιπάλους της, κάτι που της δίνει το πλεονέκτημα να παίζει στα «καυτά» ματς έχοντας και την επιλογή της ισοπαλίας.

Αντιθέτως, τα πράγματα για ΑΕΚ, Απόλλωνα και Ανόρθωση είναι πιο σύνθετα, αφού θα πρέπει απαραιτήτως να κερδίζουν τον ΑΠΟΕΛ – κάτι που δεν είναι και εύκολο – και ταυτόχρονα να περιορίσουν τις απώλειες δεξιά και αριστερά.

Υ.Γ. – Ο Ιανουάριος, με αγώνες ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ και Απόλλων – Ομόνοια σήμερα, ΑΠΟΕΛ – Απόλλων (24/1) και Απόλλων – ΑΠΟΕΛ (31/1) είναι κάτι παραπάνω από καθοριστικός.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας