Συμπεριφορές «άγκα, ούγκα» και «αού, αού» δεν ταιριάζουν στον πολιτισμένο μας κόσμο

Μόνο θλίψη, αποτροπιασμό και αναγούλα μπορεί να προκαλεί το γεγονός πως εν έτη 2018, σε μια ευρωπαϊκή χώρα, ένας άνθρωπος συλλαμβάνεται και φοράει χειροπέδες ενώ περπατάει στο δρόμο, λόγω του χρώματος του δέρματός του και της γλώσσας που μιλάει (ή δεν μιλάει), με τη δικαιολογία πως δεν είχε μαζί του… ταυτότητα.

Βεβαίως και η αστυνομία πρέπει να ελέγχει τους αλλοδαπούς που κρίνει ως ύποπτους, ωστόσο, η απόσταση είναι χαοτική από τον έλεγχο έως την τραυματική εμπειρία των χειροπέδων, που θα συνοδεύει τη γυναίκα και την οικογένεια της για μια ζωή. Δεν είναι βραχιόλια οι χειροπέδες, να τις φοράμε στον κόσμο γιατί έτσι μας ήρθε, ίσως επειδή έχουμε προβλήματα στο σπίτι και στη ζωή μας και ψάχνουμε αφορμή να ξεδώσουμε.

Τα όργανα της τάξης δεν είναι κατηγορούμενα γιατί έκαναν τη δουλειά τους, αλλά για τον τρόπο που την έκαναν: άσεμνα, άγαρμπα, απολίτιστα.

Θα μπορούσαν κάλλιστα να παρακαλέσουν τη κοπέλα να τους ακολουθήσει στο τμήμα ή στο σπίτι της, με τα πόδια, να καλέσουν διερμηνέα να τους βοηθήσει, να την ακολουθήσουν ή να την παρακολουθήσουν, μέχρι να βρουν άκρη.

Το βίντεο της σύλληψης είναι δυστυχώς κόλαφος για τα όργανα της τάξεως, που απεικονίζονται να συμπεριφέρονται βίαια και βιαστικά και ακούγονται να κραυγάζουν άναρθρα, λες και βρίσκονται στη ζούγκλα, έχοντας απέναντι τους ένα πλάσμα που – σοβαροί να είμαστε- κάθε άλλο παρά επικίνδυνο φαίνεται.

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά φαίνεται ότι ορισμένα μέλη της Αστυνομίας πρέπει επειγόντως να μάθουν από ψυχολογία και σωστή συμπεριφορά και να αποκτήσουν κριτική σκέψη, ώστε να μην συμπεριφέρονται το ίδιο σε έναν εγκληματία και σε έναν απλό, καθημερινό άνθρωπο. Πρέπει να αντιληφθούν ότι συμπεριφορές «άγκα, ούγκα» και «αού, αού» δεν ταιριάζουν στον πολιτισμένο μας κόσμο.

Εδώ όμως φαίνεται να αγνοούν τα βασικά. Ότι καθένας είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου και ότι  ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται με επιείκεια – ιδιαιτέρως το τελευταίο ελάχιστοι το κατανοούν.

Όσοι αδυνατούν να αντιληφθούν ότι πρέπει να φέρονται πολιτισμένα και κρύβονται πίσω από τη στολή, ας βρουν άλλη δουλειά να κάνουν και ας πάψουν να αμαυρώνουν το όνομα των συναδέλφων τους, της Αστυνομίας και της Δημοκρατίας.

Υ.Γ. – Είναι ευτύχημα που η κοπέλα κατάφερε να ελέγξει τη συμπεριφορά της και να μην ξεφύγει μπροστά σε αυτή την πρόσκληση, διότι θα βρισκόταν σήμερα στη θέση της κατηγορούμενης. Δυσκολεύομαι να βάλω τον εαυτό μου στη θέση της.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)