Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Το ξεφτίλισμα του «αιώνιου» ντέρμπι

Στέλιος Στέλιου  17/02/2018 12:31
Το ξεφτίλισμα του «αιώνιου» ντέρμπι

Το ξεφτίλισμα του «αιώνιου» ντέρμπι

Στέλιος Στέλιου  17/02/2018 12:31

Πάντα ένας αγώνας ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια μαγνητίζει. Πλέον, όμως, έχει χάσει την παλιά του αίγλη.

Μεγαλωμένος στην Λευκωσία έζησα την… αγωνία ενός «αιώνιου» ντέρμπι. Κυριολεκτικά, μάχες για την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου μία εβδομάδα – ακόμη και δύο – προηγουμένως. Ήταν θέμα τιμής για έναν οπαδό που δήλωνε υποστηρικτής μίας εκ των δύο ομάδων να βρίσκεται στις κερκίδες σε έναν τέτοιο αγώνα.

Λίγα χρόνια προηγουμένως, μάλιστα, σε ένα γεμάτο στάδιο οι οπαδοί των δύο ομάδων κάθονταν ακόμη και δίπλα-δίπλα στην ίδια κερκίδα. Και όσο και αν φαντάζει παράξενο, χωρίς παρατράγουδα.

Τα πράγματα άλλαξαν. Η έξαρση της βίας και οι διάφοροι νόμοι που προωθούνται απομάκρυναν τον κόσμο από το γήπεδο. Ακόμη και οι οργανωμένοι, που σε χιόνια και βροχές, έπαιρναν τις θέσεις τους στην κερκίδα, τώρα περιορίζονται στα οικήματα και στις καφετέριες.

Η «μάχη» για την επικράτηση της κερκίδας πλέον γίνεται μέσω ανακοινώσεων. Τα συνθήματα και οι ιαχές στα τσιμέντα, μετατράπηκαν σε αλληλοκατηγορίες στα κείμενα. Ακόμη και αν οι ίδιοι οι οπαδοί δεν φταίνε για αυτό το αποτέλεσμα, αποτελεί το απόλυτο ξεφτίλισμα του «αιώνιου» ντέρμπι, του μεγαλύτερουπαιχνιδιού του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Το γεγονός ότι από τον ΑΠΟΕΛ προπωλήθηκαν περίπου 1800 εισιτήρια, ενώ από τους πράσινους μόλις 356 τα λέει όλα…

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας