Ποιοι επιχειρηματίες

Μπάχαλο. Με αυτή τη λέξη μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει πλήρως την κατάσταση που επικρατεί στην Ομόνοια. Σε όλα τα επίπεδα. Διοικητικά, αγωνιστικά και πάει λέγοντας.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μπόλικο ενδιαφέρον για την επόμενη ημέρα στα διοικητικά των πρασίνων ενόψει και των εκλογών. Κάθε τρεις και λίγο βγαίνει και νέος «σωτήρας» για την ομάδα της Λευκωσίας.

Γιώτης Δημητρίου, Λουκάς Φανιέρος, η ομάδα πρωτοβουλίας επιχειρηματιών από τη Λεμεσό με επικεφαλή τον Νίκο Νικολάου και η λίστα όλο και μεγαλώνει. Άσχετα αν, σαν μη μέλη, κανείς από αυτούς δεν δικαιούται να βάλει υποψηφιότητα, κάνουν το δικό τους σόου με το όνομα της Ομόνοιας. (Ο Νίκος Κατσουρίδης, που επίσης ακούστηκε για την Ομόνοια, δεν επιβεβαίωσε ότι ενδιαφέρεται για την προεδρία).

Στον…  απόηχο των διοικητικών, στο ρεπορτάζ της Ομόνοιας κυριαρχεί και το θέμα των τριών Πορτογάλων: Ρενάτο Μαργκάσα, Άλεξ Σοάρες, Ράφαελ Λόπες, με τη διοίκηση να αποφασίζει οι δύο τελευταίοι να επιστρέψουν στις προπονήσεις και ας μην τους θέλει ο προπονητής.

Ο προπονητής, ο οποίος δια στόματος του προέδρου της ομάδας, στηρίχθηκε απόλυτα όταν αποφάσισε να τους θέσει εκτός πλάνων (σ.σ. επίσημα από την Ομόνοια. «Επιτέλους θα πρέπει να αφήσουμε έναν προπονητή να κάνει την δουλειά του. Μετά θα ήταν ή οι παίκτες ή ο προπονητής» είχε πει – σε δηλώσεις του στην PrimeTel - μετά την απόφαση ο Αντώνης Τζιωνής.

Η ομάδα πήγε με μειωμένες επιλογές στα επόμενα παιχνίδια (θυμίζουμε ότι με την Δόξα στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος η αποστολή βγήκε με 14 παίκτες) και οι στόχοι χάθηκαν οριστικά (σ.σ. αν πιστεύουν κάποιοι την βαθμολογική άνοδο σε προνομιούχα θέση για την Ευρώπη πλανώνται πλάνην οικτρά).

Και τσουπ, δύο εβδομάδες αργότερα η διοίκηση αποφασίζει να δώσει συγχωροχάρτι (για ό,τι και αν έγινε και αποφασίσθηκε να τεθούν εκτός πλάνων) και δεύτερη ευκαιρία στους δύο (από τρους τρεις)Πορτογάλους  μιας και χρειαζόταν χρήμα για τη διακοπή των συμβολαίων. Χρήμα που η Ομόνοια δεν είναι σε θέση να δώσει.

Λες και όταν έπαιρναν απόφαση για να θέσουν εκτός ρόστερ τους τρεις ποδοσφαιριστές δεν ήξεραν ότι θα έπρεπε να δοθούν αποζημιώσεις για τη διακοπή των συμβολαίων. Μάλλον θα πόνταραν σε καλή θέληση των παικτών για να φύγουν με λίγο χρήμα. Αυτό, όμως, δεν έγινε και έτσι πήγαν περίπατο οι εξαγγελίες για πλήρη στήριξη του προπονητή.

Ενδεχομένως ένα παιδί του νηπιαγωγείου θα μπορούσε να κάνει καλύτερη αξιολόγηση και θα είχε καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης. Ας το ψάξουν στην Ομόνοια να ενισχύσουν το συμβούλιο με παιδιά της πρώτης βαθμίδας εκπαίδευσης…