Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Είναι το «αλήτικο» παρουσιαστικό, η ειλικρίνεια

Σίμος Παφίτης  30/03/2018 14:15
Είναι το «αλήτικο» παρουσιαστικό, η ειλικρίνεια

Είναι το «αλήτικο» παρουσιαστικό, η ειλικρίνεια

Σίμος Παφίτης  30/03/2018 14:15

Δεν είναι (μόνο) οι ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Γι’ αυτές χρόνια τώρα ο Στάθης Αλωνεύτης έχει δώσει διαπιστευτήρια. 

Είναι το «αλήτικο» παρουσιαστικό που παραπέμπει σε φίλο ή γείτονα παρά επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Ο αυθορμητισμός. Η ειλικρίνεια. Ο χαρακτήρας που δεν αλλοιώθηκε στο πέρασμα των χρόνων. Ο σεβασμός στη φανέλα που φοράει, στον συμπαίκτη. στον φίλαθλο που υποστηρίζει την ομάδα που αγωνίζεται, στον αντίπαλο ποδοσφαιριστή, στον αντίπαλο οπαδό. Στο ίδιο το ποδόσφαιρο... 

Είναι η αφοσίωση στην ομάδα που μέχρι τα 29 του χρόνια ήταν το αντίπαλο δέος χωρίς να το παίξει οπαδός του ΑΠΟΕΛ σε καμία στιγμή στην πορεία των έξι χρόνων που είναι κάτοικος «Αρχαγγέλου». 

Ο Στάθης Αλωνεύτης δεν χρειάστηκε να πουλήσει οπαδιλίκι για να κερδίσει μια θέση στην καρδιά των φίλων του ΑΠΟΕΛ. Δεν χρειάστηκε να κατηγορήσει ή να υποτιμήσει την ομάδα που τον ανέδειξε (Ομόνοια) για να «ντοπάρει» τους «πορτοκαλί». 

Δεν είπε ούτε μια κακή κουβέντα για την Ομόνοια παρά το γεγονός ότι εκδιώχθηκε από το «Ηλίας Πούλλος». Μάλιστα, χάρισε ένα ποσό κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ που του οφειλόταν από τους «πράσινους». 

Λατρεύεται από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ και το πέτυχε με την απόδοση του στο γήπεδο, με το πάθος, την εργατικότητα και την μαγκιά του. Δεν άλλαξε τον χαρακτήρα του, παρά την ποδοσφαιρική καταξίωση και το χρήμα που κέρδισε από το άθλημα. 

Στους πανηγυρισμούς πρωταθλημάτων εκεί στον εξώστη του σωματείου του ΑΠΟΕΛ δεν παρασύρθηκε. Ήταν πάντα ο εαυτός του. Όσες φορές πήρε το μικρόφωνο ήταν ο… Αλωνεύτης. Χωρίς κόμπλεξ, ανασφάλεια, φραγμούς. Και ουδέποτε ίδιος με τους άλλους. 

Πέρυσι αποκάλεσε τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ «στρινιάρηδες» και άρχισε το αγαπημένο του σύνθημα : «Είμαι πα’ στα ποτά μου…», δημιουργώντας παραλήρρημα. 

Δέχθηκε δύο φορές μείωση απολαβών από τους «γαλαζοκιτρίνους» χωρίς να φέρει την παραμικρή αντίρρηση. Μάλιστα, όταν τον κάλεσε το καλοκαίρι του 2013 ο Φοίβος Ερωτοκρίτου στα γραφεία της εταιρείας για να του ζητήσει μείωση απολαβών ο Αλωνεύτης άφησε «άγαλμα» τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ: «Άτε πρόεδρε φέρε τα χαρτιά να υπογράψουμε και θα πάω θάλασσα»,  ήταν η απάντηση του Κύπριου εξτρέμ. 

Πριν δύο-τρεις δεκαετίας αρκετοί ποδοσφαιριστές κέρδιζαν τον σεβασμό και την εκτίμηση των οπαδών των αντιπάλων. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι το δυσκολότερο πράγμα. Ο Αλωνεύτης το πέτυχε για όλα τα πιο πάνω. 

Οι οπαδοί του Απόλλωνα τον χειροκρότησαν στο τέλος του τελικού κυπέλλου πέρσι. Οπαδός της Σαλαμίνας ζήτησε τη φανέλα του. Την ίδια άποψη, τον ίδιο σεβασμό τρέφουν σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι της Κύπρου. Ακόμα και η πλειονότητα των οπαδών της Ομόνοιας. 

Και αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα στην καριέρα του Αλωνεύτη…

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας