Η σιγουριά του ενός, και η επιθυμία του άλλου. Ποιος «διψάει» όμως

Μετά την επιβλητική νίκη επί του έτερου διεκδικητή στη «μάχη» του πρωταθλήματος (σ.σ. Απόλλων-ΑΠΟΕΛ, 4-2 , 3η αγωνιστική) και ο «αέρας» των τριών βαθμών που είχε αποκτήσει στην κορυφή της βαθμολογίας ο Απόλλωνας, έδινε το δικαίωμα σε κάθε οπαδό της ομάδας της Λεμεσού, να πανηγυρίζει αλλά και να νιώθει αισιόδοξος για το 4ο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Ωστόσο, ο τεχνικός των «γαλάζιων» Σωφρόνης Αυγουστή, είχε επισημάνει μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο, πως τίποτα δεν κρίθηκε, αφού απομένουν ακόμη επτά αγωνιστικές και η ομάδα του επιβάλλεται να παραμείνει συγκεντρωμένη στον στόχο της.  

Η επόμενη αγωνιστική όμως, έμελλε να φέρει τα πάνω-κάτω στην εκπληκτική πορεία του Απόλλωνα και να του... κόψει τα φτερά. Να «λυγίσει» μέσα στην «Αρένα» και να δεχθεί μια σκληρή ήττα από την ΑΕΚ με 3-0, που ανάγκασε την ομάδα της Λεμεσού να φύγει για μόλις 2η φορά από παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό όφελος.

Όπως είχε παραδεχθεί ο Κύπριος κόουτς, οι Λαρνακείς ήταν ανώτεροι στο παιχνίδι και δικαίως πήραν τη νίκη. Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον ωστόσο στις δηλώσεις του Σωφρόνη Αυγουστή, είναι η σιγουριά του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού επεσήμανε χαρακτηριστικά, «Ήμασταν στην πρώτη θέση πριν να αρχίσει ο αγώνας, είμαστε πρώτοι και τώρα. Εμείς πρέπει να βρούμε τι πήγε λάθος σήμερα και να το διορθώσουμε. Το ξαναλέω, είμαστε ακόμα στην πρώτη θέση και εκεί θα παραμείνουμε μέχρι το τέλος».  

Δυο ώρες προηγουμένως ωστόσο, που είχε λήξει η αναμέτρηση στο ΓΣΠ, και βρήκε τον ΑΠΟΕΛ να παίρνει μια αγχωτική νίκη στα τελευταία λεπτά, παρόλο που κέρδισε με το εμφαντικό 3-1, ο νέος τεχνικός των «γαλαζοκιτρίνων», Μπρούνο Μπαλταζάρ, εξέφρασε την επιθυμία του γι’ αυτό το πρωτάθλημα, που υπογράμμισε μεταξύ άλλων «Τώρα είμαι στο ΑΠΟΕΛ και θέλω μόνο ένα πράγμα, να γίνουμε πρωταθλητές».

Αναμφισβήτητα, κανένα πρωτάθλημα στην ιστορία δεν κρίθηκε στις διασκέψεις Τύπου αλλά ούτε δια στόματος των προπονητών. Αυτό που μετρά είναι η αγωνιστική εμφάνιση αλλά και η εκτελεστική δεινότητα της ομάδας να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να παίρνει το ζητούμενο στο τέλος, που δεν είναι άλλο από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, επιβάλλεται ο προπονητής να μεταφέρει το πνεύμα του πρωταθλητισμού στους ποδοσφαιριστές.

Ο δρόμος ακόμη είναι μακρύς για τον τίτλο και οι δεκαοχτώ βαθμοί στις έξι εναπομείναντες αγωνιστικές, είναι ανατρέψιμοι. ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας, συγκατοικούν στην κορυφή της βαθμολογίας και τίποτα δεν κρίθηκε και τίποτα δεν είναι καθοριστικό, αφού αυτό αποδείχθηκε και στην τρέχουσα αγωνιστική. Αυτό που επιβάλλεται ωστόσο σε μια ομάδα που διψά για πρωτάθλημα, είναι η ψυχή, η καρδιά και το σθένος. Χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να μεταφέρουν στους ποδοσφαιριστές τους και οι δυο προπονητές εάν θέλουν τον Μάιο να σηκώσουν το πολυπόθητο τρόπαιο...

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...