Αν δεν ήσουνα κι εσύ ρε Ματ...

Αμέτρητα ήταν τα παιχνίδια που αποχώρησε με σκυφτό το κεφάλι απαρηγόρητος από τον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους συμπαίκτες του. Άλλες τόσες αναμετρήσεις αντίκρισε την άμυνα της ομάδας του να κάνει παιδαριώδη λάθη και να δέχεται με τόση ευκολία γκολ που είχαν ως αποτέλεσμα τις εξευτελιστικές ήττες. Έτρεξε χιλιόμετρα, ίδρωσε και πάλεψε για να σώσει τα άσωστα και να βγάλει τα... κάστανα από τη φωτιά. Μπορεί οι αριθμοί, η βαθμολογία και το αρνητικό σερί της Ομόνοιας να φανερώνουν και την τραγικότητα της κατάστασης που επικρατούσε την αγωνιστική περίοδο που μόλις ολοκληρώθηκε, όμως ο Ματ Ντάρμπισαϊρ ήταν ο ποδοσφαιριστής που κάθε παιχνίδι βρισκόταν πρώτος στη γραμμή κρούσης και τραβούσε σχεδόν ολομόναχος το κουπί του «τριφυλλιού».

Έχοντας στείλει την μπάλα 23 συνολικά φορές στα δίχτυα απέναντι σε όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος ο Άγγλος στράικερ φιγουράρει πρώτος για δεύτερη διαδοχική χρονιά στη λίστα με τους τοπ σκόρερ του πρωταθλήματος μας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε η Ομόνοια επίσης, ο Ματ Ντάρμπισαϊρ κατατάσσεται και πρώτος στη λίστα με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στην ομάδα του, καταγράφοντας συνολικά 2935 λεπτά, με τους Γουίλιαμ και Άλεξ Σοάρες να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα των «πρασίνων» με 2653' και 2633' αντίστοιχα.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Ματ με την κάθοδο του στην Ομόνοια το καλοκαίρι του 2016 αποδείχθηκε λίρα εκατό για τους «τριφυλλοφόρους», με την εκτελεστική του δεινότητα να κερδίζει το χειροκρότημα κάθε αγνού και υγιώς σκεπτόμενου οπαδού. 

Η ανανέωση του συμβολαίου του το προηγούμενο καλοκαίρι για ακόμη τέσσερα χρόνια, είναι κάτι που μόνο ικανοποίηση και ανακούφιση μπορεί να αποφέρει στις τάξεις των «πρασίνων», αφού έχουν «αλυσοδεμένη» μέχρι το 2021 μια βασική μονάδα στην επιθετική τους γραμμή.

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...