Ο Κάριους που έπαθε… Φελτχούιζεν και η υπόκλιση των «δικών» μας πορτιέρε

Ονειρικές στιγμές ζει από το βράδυ του Σαββάτου (26/5) η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς επιβεβαίωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι είναι η «βασίλισσα» της Ευρώπης, κατακτώντας για 13η φορά και τρίτη διαδοχική το βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Μαδριλένοι που επικράτησαν με 3-1 της Λίβερπουλ στο Κίεβο, κατάφεραν να καταγράψουν ένα μοναδικό ρεκόρ καθώς ευτύχησαν να πανηγυρίσουν την ίδια χρονιά τρόπαιο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, κάτι το οποίο καμία ομάδα στην Ευρώπη δεν πέτυχε μέχρι σήμερα.

Αν και οι προβολείς ωστόσο και τα βλέμματα όλων θεωρητικά έπρεπε να ευρίσκονταν στον πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή του μεγάλου τελικού, Γκάρεθ Μπέιλ, που με τα δυο τρομερά τέρματα του χάρισε και τον τίτλο στην ομάδα του, η πλειοψηφία προτίμησε να ασχοληθεί με τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, Λόρις Κάριους, που με τις γκάφες ολκής του μαγνήτισε τον κάθε ποδοσφαιρόφιλο.

Ο 24χρονος Γερμανός πορτιέρε, ήταν από τους παίκτες που στιγμάτισαν τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς τα τραγικά του λάθη στο παιχνίδι έδωσαν την ευκαιρία στους «μερένχες» να πετύχουν δυο πανεύκολα τέρματα και να φθάσουν στη νίκη. Όπως ήταν αναμενόμενο φυσικά, ο… διαδικτυακός κόσμος δεν άφησε τα παιδαριώδη λάθη του Κάριους να περάσουν απαρατήρητα, «τρολάροντας» ασταμάτητα τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ.  

Τα δικά του σχόλια εξέφρασε επίσης και ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Κύπρου για τον μεγάλο τελικό, που δεν μπορούσε σαφώς να μην σταθεί  - και αυτός - στις γκάφες του πορτιέρε των Άγγλων. Αρκετοί ωστόσο, αντικρίζοντας τα σφάλματα του Λόρις Κάριους, έφεραν στη μνήμη τους και τον πρώην γκολκίπερ της Ομόνοιας, Πιτ Φελτχούιζεν, τον οποίο οι «πράσινοι» μόνο για τις επικές του γκάφες έχουν να θυμούνται. Ο Ολλανδός πορτιέρε, που άφησε το στίγμα του στα κυπριακά γήπεδα, με τις φωνές του Πάμπου Χριστοδούλου ακόμη να είναι νωπές, παρομοιάστηκε με αυτόν της Λίβερπουλ στα σόσιαλ μίντια με αρκετούς να στέλνουν με σατιρικό φυσικά τρόπο τα δικά τους μηνύματα προς τον Κάριους.

Τις δικές τους απόψεις επίσης, προσέτρεξαν να καταθέσουν και γνωστοί τερματοφύλακες των κυπριακών γηπέδων, όπως οι Διονύσης Χιώτης και Ναουθέτ Πέρεθ, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό του Κάριους για να κατηγορήσουν όλους αυτούς που σχολίασαν με καυστικό τρόπο τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ.

«Το πιο εύκολο πράγμα είναι το κράξιμο. Φυσικά οι πρώτοι που κράζουν είναι αυτοί που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε γήπεδο. Είπαμε ο Ελληνάρας το έχει αυτό. Ο Ελληνάρας έχει πάντα δίκιο και τα ξέρει όλα. Και φυσικά πρέπει να κρεμάσει τα γάντια του, να τον βασανίσουν στο αεροδρόμιο του Λίβερπουλ μόλις επιστρέψει και φυσικά μετά κρέμασμα στην κεντρική πλατεία της πόλης», αναφέρει αρχικά ο πρώην πορτιέρε του ΑΠΟΕΛ για να συμπληρώσει στη συνέχεια «ξέχασα, μόνο ο τερματοφύλακας απαγορεύεται να κάνει λάθος».

Λίγες ώρες αργότερα, ακολούθησε και το μήνυμα του υψηλόσωμου Ισπανού γκολκίπερ των «γαλαζοκιτρίνων», Ναουθέτ Πέρεθ, που τόνισε μεταξύ άλλων «Καταλαβαίνω τι μπορεί να περνάς από απόψε και όπως εσύ, κι εγώ επίσης είχα τέτοιες μέρες. Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, δεν θέλουμε κανένα και θέλουμε να κλειστούμε στο σπίτι μας και να μην μας ενοχλεί κανείς. Γι’ αυτό θέλω να πω αυτές τις κουβέντες ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό σου, σε ευγνωμονώ που χθες μας έκανες πιο μεγάλους ως επαγγελματίες, διότι οφείλουμε να ζούμε με το λάθος».

Αναμφισβήτητα, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τα παιδαριώδη λάθη ενός τερματοφύλακα σε ένα ύψιστης σημασίας αγώνα, όπως αυτόν του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι αλήθεια επίσης, ότι κανείς δεν μπορεί να εναντιωθεί και να κατακεραυνώσει την τόση μεγάλη μερίδα κόσμου που κατηγορεί τον Κάριους. 

Το καίριο ερώτημα που τίθεται ωστόσο, είναι ποιος από όλους εμάς μπήκε στη θέση του Κάριους και να αντικρίσει με βουρκωμένα μάτια στο τέλος την ομάδα που ο ίδιος... σκότωσε; 

Μόνο ένας τερματοφύλακας μπορεί να ξέρει...

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)