Αν δεν «κλέψουν» φέτος τον τίτλο από τον ΑΠΟΕΛ, πότε θα το κάνουν

Την τελευταία τριετία ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε πολλές φορές με την πλάτη στον τοίχο κατά τη διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου, εντούτοις στο τέλος πατούσε «γκάζι» κατακτούσε το πρωτάθλημα δημιουργώντας τη δική του αυτοκρατορία στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Τη φετινή σεζόν ωστόσο οι «γαλαζοκίτρινοι» πέρασαν από «φουρτούνες». Αποτυχία επίτευξης του μεγάλου στόχου, που δεν ήταν άλλος από την είσοδο στους ομίλους του Championw League. Απόλυση Ντομίγκος Πασιένσια και Γκουστάβο Μαντούκα, οι οποίοι χρεώθηκαν κακές μεταγραφικές επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι. Διαμάχη διοίκησης-οργανωμένων μετά τα ντροπιαστικά γεγονότα της Τρίπολης και αποδοκιμασίες προς τον Πρόδρομο Πετρίδη μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» κατέγραψαν μια σειρά από αρνητικά στατιστικά. Δύο κολλητές ήττες για πρώτη φορά μετά την άνοιξη του 2014, τέσσερις εντός έδρας ήττες για πρώτη φορά μετά την περίοδο 1996/97. Πέντε ήττες στο γήπεδό του ο ΑΠΟΕΛ έχει καταγράψει μόνο μια φορά σε πρωτάθλημα 14 (ή περισσοτέρων) ομάδων. Τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο ΑΠΟΕΛ ήταν στην τέταρτη θέση, η οποία δεν του ήταν άγνωστη, αφού είχε βρεθεί σε αυτήν προ διετίας και προ τετραετίας. Την τελευταία επταετία, ωστόσο, ουδέποτε είχε ξεμείνει τόσο μακριά από την κορυφή (-7), ενώ από το 2000 όσες φορές υπολειπόταν περισσότερους των έξι βαθμών από την πρωτοπόρο (-12 την περίοδο 2007/08 και -10 την περίοδο 2000/01) δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής. Πέντε αγωνιστικές μετά ο ΑΠΟΕΛ ανέτρεψε τα εις βάρος του δεδομένα περνώντας στην κορυφή της βαθμολογίας, ενισχύθηκε σημαντικά στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου με τις προσθήκες των Γιαννιώτα, Μιλάνοφ και Μερκή (αποκτήθηκε επίσης ο Εστρέλλα) και απέκτησε τεράστια δυναμική για διατήρηση των κεκτημένων.

Σε μια χρονιά που όλα πήγαν στραβά, ο ΑΠΟΕΛ φαντάζει και πάλι ως το μεγάλο, αν όχι ακλόνητο, φαβορί για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εφόσον οι ανταγωνιστές του δεν καταφέρουν φέτος να του πάρουν το «στέμμα», θα πρόκειται για δική τους αποτυχία.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)