Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Λέβι: Αλλά λέω κι άλλα κάνω…

Αλέξης Πάμπος  25/07/2018 09:49
Λέβι: Αλλά λέω κι άλλα κάνω…

Λέβι: Αλλά λέω κι άλλα κάνω…

Αλέξης Πάμπος  25/07/2018 09:49

Μπορούμε να το δούμε χιουμοριστικά και να πούμε ότι η Ανόρθωση έπαιζε με τη Λάτσι κι είχε στο νου της το… Λατσί (black humor, ομολογουμένως).

Μπορούμε να το δούμε μοιρολατρικά και να πούμε ότι η «Κυρία» απλώς συνέχισε την παράδοση των ταπεινωτικών αποκλεισμών (Πέτροβατς, Ραμποτνίτσκι, Ντίλα Γκόρι, Γκέφλε).

Μπορούμε να το δούμε οργανωτικά και να πούμε ότι ο σύλλογος της Αμμοχώστου δεν μερίμνησε να έχει έγκαιρα διαθέσιμες τις ποιοτικές προσθήκες στο ρόστερ της.

Μπορούμε να το δούμε τακτικά και να πούμε ότι η Ανόρθωση συνεχίζει την (επίπονη και μέχρι στιγμής μάταιη) προσπάθεια ν’ αποδείξει ότι είναι εφικτό ποδόσφαιρο της προκοπής δίχως εξτρέμ.

Γενικώς, μπορούμε να το δούμε από όποια σκοπιά επιθυμείτε και διατυπώσουμε απόψεις, επιχειρήματα και απορίες κατά το δοκούν.

Όποιος πιστεύει ότι η Ανόρθωση χρειαζόταν φουλ φόρμα, πλήρες ρόστερ και τακτική ιδιοφυΐα για να αποκλείσει τη Λάτσι των… 10 ευρωπαϊκών αγώνων και του ευρωπαϊκού συντελεστή των 1.700 βαθμών, μπορεί να ολοκληρώσει σ’ αυτό το σημείο την ανάγνωση.

Οι υπόλοιποι μπορούν να εστιάσουν στην εικόνα των δύο ομάδων τόσο στην Κύπρο όσο και στην Αλβανία και ν’ αναρωτηθούν γιατί μετά το γκολ του Σισέ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και επί 80 λεπτά στο δεύτερο παιχνίδι, η «Κυρία» επέλεξε να αναλωθεί σε διαχείριση αποτελέσματος με ανούσια κατοχή και δεν ενέτεινε την πίεσή της για να φτάσει στα γκολ που θα τέλειωναν την αντίπαλό της.

Για όσους δεν βρουν πειστική απάντηση στο ερώτημα, μια μικρή βοήθεια από την ίδια την πραγματικότητα. Η πιο κραυγαλέα διαφορά υπέρ της Λάτσι στο δεύτερο παιχνίδι βρισκόταν στις δηλώσεις των δύο προπονητών. Ο μεν Μπέσνικ Πρένγκα δήλωσε «σίγουρος πως θα βρούμε το γκολ που χρειαζόμαστε», ο δε Ρόνι Λέβι δήλωσε πως η ομάδα του δεν θα παίξει για να υπερασπιστεί το 2-1, αλλά για να πετύχει δεύτερη νίκη.

Τι φάνηκε στον αγωνιστικό; Μια Λάτσι που ως το 80’ έπαιζε ξεκάθαρα για το μηδέν πίσω και στο τελευταίο δεκάλεπτο για το χρυσό 1-0. Και μια Ανόρθωση που ως το 88’ έπαιζε ξεκάθαρα για το 0-0 και στο πεντάλεπτο του πρόσθετου χρόνου για το 1-1.

Η μπάλα δικαίωσε την ομάδα που σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης εξυπηρέτησε το τακτικό πλάνο του προπονητή της και τιμώρησε αυτήν, της οποίας ο προπονητής άλλα είπε και άλλα έκανε. Και όσοι θεωρούν πως οι παίκτες δεν εφάρμοσαν το πλάνο του Λέβι ας θυμηθούν ότι μέχρι το τέρμα του Ουζούνι ο Ισραηλινός ούτε είχε φωνάξει ούτε είχε παραπονεθεί στους παίκτες του για το 0-0 κι ήταν τόσο ικανοποιημένος που είχε κρατήσει δύο αλλαγές για τις καθυστερήσεις…

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας