Τώρα θα ξεχωρίσουν τα παιδιά από τους άντρες

Μπορούμε να το πούμε και πρόωρη έναρξη των πλέι οφ. Με ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια και ΑΕΚ – Ανόρθωση αυτό το Σαββατοκύριακο, ουσιαστικά το πρωτάθλημα μπαίνει στη  δεύτερη φάση. Εδώ είναι που θα δούμε αν όντως ο ΑΠΟΕΛ έχει βελτιωθεί. Αν η ΑΕΚ αντέχει την πίεση. Αν η Ανόρθωση εκτός από χαρακτήρα, διαθέτει και ποιότητα. Εάν Απόλλωνας και Ομόνοια, πέρα από ρυθμιστές μπορούν να γίνουν και διεκδικητές.
 
Ξεκινώντας από αυτή την αγωνιστική και μέχρι την 26η θα δούμε επίσης Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ (24η), ΑΕΚ – Απόλλωνας (25η) και Απόλλωνας – ΑΠΟΕΛ (26η). Μόνο η Ομόνοια δεν έχει άλλο καυτό ματς, κάτι που σημαίνει πως αν κάνει μόνο νίκες έως το τέλος, μπορεί και να μπει στη β’ φάση από την τριάδα και ας είναι στο -10 σήμερα.
 
Πιστεύω πως πάμε για το πιο συναρπαστικό φινάλε μετά τη σεζόν 2009-10, τουλάχιστον ως προς τον αριθμό των διεκδικητών. Βλέπουμε πέντε ομάδες με διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε μία, αλλά αρκετά κοντά και βαθμολογικά και από πλευράς δυναμικότητας.
 
Ο ΑΠΟΕΛ έχει κορυφαία ποιότητα και βάθος στο ρόστερ, η ΑΕΚ είναι πιο καλή ομάδα, η Ανόρθωση διαθέτει ψυχή και χαρακτήρα, η Ομόνοια σφικτή άμυνα, ο Απόλλωνας το στοιχείο του απρόβλεπτου. Τι απ’ όλα αυτά θα επικρατήσει; Ίδωμεν… 
 
Στοιχεία δηλαδή που προοιωνίζουν αμφίρροπες αναμετρήσεις, που χρειάζεται ένα πρωτάθλημα περιορισμένου ενδιαφέροντος και μειούμενου αριθμού εισιτηρίων. Και αποτελεί και δικαίωση για την ΚΟΠ που θα γίνουν πλέι οφ τίτλου με έξι ομάδες, αντί τέσσερις.
 
Πιστεύω πως και οι διαιτητές ό,τι ήταν να κάνουν, το έκαναν και τώρα θ’ αφήσουν τους μονομάχους να παλέψουν επί ίσοις όροις, προς τέρψιν του (μπουχτισμένου τελευταίως) φίλαθλου κοινού.
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)