Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Γιατί δεν μπορούν οι Ευρωπαίοι να παίξουν Πέμπτη – Κυριακή;

Μικαέλο Παπαδάκης  21/08/2018 16:43
Γιατί δεν μπορούν οι Ευρωπαίοι να παίξουν Πέμπτη – Κυριακή;

Γιατί δεν μπορούν οι Ευρωπαίοι να παίξουν Πέμπτη – Κυριακή;

Μικαέλο Παπαδάκης  21/08/2018 16:43

Kατά την περσινή σεζόν είχαμε δει ομάδες να αγωνίζονται – Γενάρη μήνα- τη μια βδομάδα για τον α’ γύρο, την  άλλη βδομάδα για το β’ γύρο. Φέτος το Super Cup μετατέθηκε για τέλη Σεπτεμβρίου. Παρά το ασφυκτικό πρόγραμμα και την έλλειψη διαθέσιμων ημερομηνιών, εντούτοις, η προκήρυξη και του Πρωταθλήματος Cyta 2018-19 προστατεύει (υπερβολικά ίσως) τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη, δίνοντάς τους δικαίωμα να ζητήσουν (και να λάβουν) αναβολή των αγώνων τους στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Επί συνόλου 12 αγώνων, στις δύο πρώτες αγωνιστικές θα γίνουν μόλις 7. Μέσα σε όλα τα ματς που αναβάλλονται, είναι και το ΑΕΚ – Απόλλων, όταν και οι δύο ομάδες αγωνίζονται στην Κύπρο την Πέμπτη, 30 Αυγούστου. Επομένως, καμιά εκ των δύο δεν μειονεκτεί, εάν ο μεταξύ τους αγώνας γινόταν πχ Κυριακή (02/9).

Super Cup μόνο με Κύπριους
Το ίδιο ίσχυε και για τον αγώνα του Super Cup που κάλλιστα μπορούσε να γίνει στις 13/8, όπως σε όλη την Ευρώπη, αφού καμιά εκ των ΑΠΟΕΛ ή ΑΕΚ δεν θα μειονεκτούσε, μιας και αμφότερες οι ομάδες έπαιζαν Πέμπτη (και μάλιστα εκτός έδρας και οι δύο). Αλλά  και αν ακόμα οι προπονητές δεν ήθελαν να επιβαρύνουν τους ποδοσφαιριστές, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μόνο Κύπριους, κατόπιν μεταξύ τους συμφωνίας, μιας και δεν τους εμπιστεύονται στην Ευρώπη και αφού το Super Cup είναι ένας τίτλος στον οποίον δεν αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία. Θα μπορούσε επίσης η ΚΟΠ να σκεφτεί το ενδεχόμενο το Super Cup να γίνεται Αύγουστο, μόνο με Κύπριους, υποχρεωτικά.

Τι συμβαίνει όμως στην υπόλοιπη Ευρώπη;
Η Σεβίλλη έπαιξε Πέμπτη στο Europa League, παίζει Κυριακή (19/8) στη La Liga. Το ίδιο και η Φέγενορτ, η Μπράγκα, η Μπορντό και μια σειρά άλλες ομάδες που έπαιξαν Πέμπτη – Κυριακή.

Άλλωστε, μόνο στον Κατάλογο Α, οι ομάδες έχουν  25 ποδοσφαιριστές και κανένας δεν υποχρεώνει να παίζουν οι ίδιοι Πέμπτη – Κυριακή. Γι αυτό υπάρχει και το ροτέισον.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας