Γιατί δεν μπορούν οι Ευρωπαίοι να παίξουν Πέμπτη – Κυριακή

Kατά την περσινή σεζόν είχαμε δει ομάδες να αγωνίζονται – Γενάρη μήνα- τη μια βδομάδα για τον α’ γύρο, την  άλλη βδομάδα για το β’ γύρο. Φέτος το Super Cup μετατέθηκε για τέλη Σεπτεμβρίου. Παρά το ασφυκτικό πρόγραμμα και την έλλειψη διαθέσιμων ημερομηνιών, εντούτοις, η προκήρυξη και του Πρωταθλήματος Cyta 2018-19 προστατεύει (υπερβολικά ίσως) τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη, δίνοντάς τους δικαίωμα να ζητήσουν (και να λάβουν) αναβολή των αγώνων τους στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Επί συνόλου 12 αγώνων, στις δύο πρώτες αγωνιστικές θα γίνουν μόλις 7. Μέσα σε όλα τα ματς που αναβάλλονται, είναι και το ΑΕΚ – Απόλλων, όταν και οι δύο ομάδες αγωνίζονται στην Κύπρο την Πέμπτη, 30 Αυγούστου. Επομένως, καμιά εκ των δύο δεν μειονεκτεί, εάν ο μεταξύ τους αγώνας γινόταν πχ Κυριακή (02/9).

Super Cup μόνο με Κύπριους
Το ίδιο ίσχυε και για τον αγώνα του Super Cup που κάλλιστα μπορούσε να γίνει στις 13/8, όπως σε όλη την Ευρώπη, αφού καμιά εκ των ΑΠΟΕΛ ή ΑΕΚ δεν θα μειονεκτούσε, μιας και αμφότερες οι ομάδες έπαιζαν Πέμπτη (και μάλιστα εκτός έδρας και οι δύο). Αλλά  και αν ακόμα οι προπονητές δεν ήθελαν να επιβαρύνουν τους ποδοσφαιριστές, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μόνο Κύπριους, κατόπιν μεταξύ τους συμφωνίας, μιας και δεν τους εμπιστεύονται στην Ευρώπη και αφού το Super Cup είναι ένας τίτλος στον οποίον δεν αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία. Θα μπορούσε επίσης η ΚΟΠ να σκεφτεί το ενδεχόμενο το Super Cup να γίνεται Αύγουστο, μόνο με Κύπριους, υποχρεωτικά.

Τι συμβαίνει όμως στην υπόλοιπη Ευρώπη;
Η Σεβίλλη έπαιξε Πέμπτη στο Europa League, παίζει Κυριακή (19/8) στη La Liga. Το ίδιο και η Φέγενορτ, η Μπράγκα, η Μπορντό και μια σειρά άλλες ομάδες που έπαιξαν Πέμπτη – Κυριακή.

Άλλωστε, μόνο στον Κατάλογο Α, οι ομάδες έχουν  25 ποδοσφαιριστές και κανένας δεν υποχρεώνει να παίζουν οι ίδιοι Πέμπτη – Κυριακή. Γι αυτό υπάρχει και το ροτέισον.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)