Για ένα γήπεδο αδειανό…για μια κάρτα

Δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε επεισόδια στα γήπεδα. Ήμουν πάντα ενάντια σε ότι έχει να κάνει με τη βία στα γήπεδα. Το σήμα που φοράμε στην καρδιά, δεν πρέπει να γίνεται φάρος για να σκοτώσουμε τον αντίπαλο που έχει ένα άλλο σήμα.

Στα πέταλα είδα καταστάσεις που πολλές φορές με έκαναν να σκεφτώ ότι οι οργανωμένοι κάνουν κακό στις ομάδες τους. Πλήττουν το άθλημα.

Άλλες φορές είπα ότι αν δεν ήταν αυτά τα παιδιά δεν θα υπήρχε ποδόσφαιρο. Δεν θα υπήρχαν ομάδες, δεν θα έπαιζαν οι ομάδες μας στην Ευρώπη και δεν θα ζούσαμε εκείνες τις στιγμές που θα έμεναν βαθιά χαραγμένες στην καρδιά μας και που θα μας συντροφεύουν για όλη μας τη ζωή.

Εδώ και μέρες λοιπόν γίνονται συζητήσεις επί των συζητήσεων, αναλύσεις επί των αναλύσεων, από ειδικούς και μη για την κάρτα φιλάθλου. Ο γραφών είναι ενάντια σε αυτή την κάρτα και δεν είναι ούτε ειδικός. Είναι όμως φίλαθλος που αμφιταλαντεύεται μεταξύ της αγάπης του για την ομάδα που υποστηρίζει και της (αναγκαστικής) έκδοσης κάρτας φιλάθλου. Είναι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται ότι θα συλληφθεί για επεισόδια, αφού είναι ενάντια σε τέτοιες ενέργειες και δεν ψάχνει για δικαιολογίες κάθε φορά που επικρατεί η βία στα γήπεδα.

Τον προβληματίζουν όμως αρκετά πράγματα, στριφογυρίζουν στο μυαλό του χίλια δυό γύρω από το θέμα της κάρτας φιλάθλου. Η απόφαση του είναι να παραμείνει έξω από αυτό το παιχνίδι. Προτιμά να αυτοτιμωρηθεί και να παρακολουθεί την ομάδα του έξω από το γήπεδο που αγάπησε από παιδί.

Ποια θα είναι λοιπόν η διαφορά να παρακολουθείς την ομάδα σου από το γήπεδο χωρίς αυτά τα παιδιά στο πέταλο, απ’ ότι σε μια καφετέρια ή μια μπυραρία; Μην σου πω ότι όπως ήρθαν τα πράγματα στις καφετέριες και στις μπυραρίες θα υπάρχει μεγαλύτερος παλμός.

Οι φίλαθλοι που επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο, να απέχουν από ένα μέτρο το οποίο θεωρούν ο καθένας για τους δικούς του λόγους λανθασμένο δεν θα λυγίσουν πρώτοι. Αυτές που θα λυγίσουν είναι οι ομάδες οι οποίες μπροστά στο οικονομικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, ελέω μη προσέλευσης ικανοποιητικού αριθμού στο γήπεδο, θα βρουν μπροστά τους ένα βουνό.

Είναι δικαίωμα σου να κάνεις κάρτα φιλάθλου. Είναι δικαίωμα σου να πηγαίνεις στο γήπεδο, έτσι κι αλλιώς δημοκρατία έχουμε. Κάποιοι μπορεί να γουστάρουν γήπεδα αδειανά και βουβά… Άλλοι γουστάρουν παλμό και φωνή και δεν έκαναν ποτέ επεισόδια, δεν φοβούνται ότι θα συλληφθούν, αλλά θα μείνουν χωρίς κάρτα γιατί δεν γουστάρουν τα γήπεδα που κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν…

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)