Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Για ένα γήπεδο αδειανό…για μια κάρτα

Γιώργος Χατζηπαναγή  22/08/2018 14:40
Για ένα γήπεδο αδειανό…για μια κάρτα

Για ένα γήπεδο αδειανό…για μια κάρτα

Γιώργος Χατζηπαναγή  22/08/2018 14:40

Δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε επεισόδια στα γήπεδα. Ήμουν πάντα ενάντια σε ότι έχει να κάνει με τη βία στα γήπεδα. Το σήμα που φοράμε στην καρδιά, δεν πρέπει να γίνεται φάρος για να σκοτώσουμε τον αντίπαλο που έχει ένα άλλο σήμα.

Στα πέταλα είδα καταστάσεις που πολλές φορές με έκαναν να σκεφτώ ότι οι οργανωμένοι κάνουν κακό στις ομάδες τους. Πλήττουν το άθλημα.

Άλλες φορές είπα ότι αν δεν ήταν αυτά τα παιδιά δεν θα υπήρχε ποδόσφαιρο. Δεν θα υπήρχαν ομάδες, δεν θα έπαιζαν οι ομάδες μας στην Ευρώπη και δεν θα ζούσαμε εκείνες τις στιγμές που θα έμεναν βαθιά χαραγμένες στην καρδιά μας και που θα μας συντροφεύουν για όλη μας τη ζωή.

Εδώ και μέρες λοιπόν γίνονται συζητήσεις επί των συζητήσεων, αναλύσεις επί των αναλύσεων, από ειδικούς και μη για την κάρτα φιλάθλου. Ο γραφών είναι ενάντια σε αυτή την κάρτα και δεν είναι ούτε ειδικός. Είναι όμως φίλαθλος που αμφιταλαντεύεται μεταξύ της αγάπης του για την ομάδα που υποστηρίζει και της (αναγκαστικής) έκδοσης κάρτας φιλάθλου. Είναι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται ότι θα συλληφθεί για επεισόδια, αφού είναι ενάντια σε τέτοιες ενέργειες και δεν ψάχνει για δικαιολογίες κάθε φορά που επικρατεί η βία στα γήπεδα.

Τον προβληματίζουν όμως αρκετά πράγματα, στριφογυρίζουν στο μυαλό του χίλια δυό γύρω από το θέμα της κάρτας φιλάθλου. Η απόφαση του είναι να παραμείνει έξω από αυτό το παιχνίδι. Προτιμά να αυτοτιμωρηθεί και να παρακολουθεί την ομάδα του έξω από το γήπεδο που αγάπησε από παιδί.

Ποια θα είναι λοιπόν η διαφορά να παρακολουθείς την ομάδα σου από το γήπεδο χωρίς αυτά τα παιδιά στο πέταλο, απ’ ότι σε μια καφετέρια ή μια μπυραρία; Μην σου πω ότι όπως ήρθαν τα πράγματα στις καφετέριες και στις μπυραρίες θα υπάρχει μεγαλύτερος παλμός.

Οι φίλαθλοι που επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο, να απέχουν από ένα μέτρο το οποίο θεωρούν ο καθένας για τους δικούς του λόγους λανθασμένο δεν θα λυγίσουν πρώτοι. Αυτές που θα λυγίσουν είναι οι ομάδες οι οποίες μπροστά στο οικονομικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, ελέω μη προσέλευσης ικανοποιητικού αριθμού στο γήπεδο, θα βρουν μπροστά τους ένα βουνό.

Είναι δικαίωμα σου να κάνεις κάρτα φιλάθλου. Είναι δικαίωμα σου να πηγαίνεις στο γήπεδο, έτσι κι αλλιώς δημοκρατία έχουμε. Κάποιοι μπορεί να γουστάρουν γήπεδα αδειανά και βουβά… Άλλοι γουστάρουν παλμό και φωνή και δεν έκαναν ποτέ επεισόδια, δεν φοβούνται ότι θα συλληφθούν, αλλά θα μείνουν χωρίς κάρτα γιατί δεν γουστάρουν τα γήπεδα που κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν…

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας