Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έχει δίκαιο για τα πέναλτι ο Μπαλταζάρ ή όχι;

Μικαέλο Παπαδάκης  02/09/2018 16:27
Έχει δίκαιο για τα πέναλτι ο Μπαλταζάρ ή όχι;

Έχει δίκαιο για τα πέναλτι ο Μπαλταζάρ ή όχι;

Μικαέλο Παπαδάκης  02/09/2018 16:27

Μάρτιος 2012. Ο ΑΠΟΕΛ φτάνει στη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας του -πρόκριση στους «8» του Champions League- κερδίζοντας στα πέναλτι τη Λυών.

Τις επόμενες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για το τι προηγήθηκε του αγώνα και πως προετοιμάστηκαν στον Αρχάγγελο, ώστε ο Διονύσης Χιώτης να αποκρούσει δύο στα πέντε πέναλτι (πέφτοντας στα τέσσερα σωστά), οδηγώντας τους γαλαζοκίτρινους στα προημιτελικά. Το τεχνικό τιμ του ΑΠΟΕΛ είχε τότε μελετήσει τα κτυπήματα των Γάλλων εκτελεστών τα τελευταία 2-3 χρόνια πριν τον αγώνα, δίνοντας στον τερματοφύλακα τη δυνατότητα να πέσει σωστά και να αποκρούσει.

Την Πέμπτη (30/8) ο Μπρούνο Μπαλταζάρ, σε ερώτηση για το αν η ομάδα του είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για το ενδεχόμενο πέναλτι στην Αστάνα, είπε πως δεν πιστεύει στην προετοιμασία αλλά θεωρεί τύχη τη διαδικασία των πέναλτι, αφήνοντας ερωτηματικό για το αν κτυπήθηκαν πέναλτι στις τελευταίες προπονήσεις ή όχι.

Επί Γιοβάνοβιτς συνηθιζόταν η ομάδα να προπονείται στα πέναλτι πριν από κρίσιμες ρεβάνς, όπου υπήρχε ενδεχόμενο πέναλτι. «Αυτό συνέβαινε όταν ήμασταν πίσω στο σκορ μετά τον πρώτο αγώνα και έγινε και πριν τη Λυών» εξηγεί άνθρωπος που ήταν τότε στην ομάδα

Άλλη περίπτωση η Αστάνα
Το ματς στην Αστάνα ήταν διαφορετικό. Εάν ο Μπαλταζάρ έβαζε τους παίκτες να κτυπήσουν πέναλτι πριν τη ρεβάνς, ίσως τους μετέδιδε το μήνυμα ότι η ομάδα θα χάσει. Και γι αυτό, γνώστες του ποδοσφαίρου, λένε πως αν ο Πορτογάλος δεν τους έβαλε να κτυπήσουν πέναλτι, σωστά έπραξε. Αν τους έβαζε, λένε, θα πέρναγε το μήνυμα πως πιστεύει πως μπορεί να χάσει με 1-0.

Οπότε η προπόνηση στα πέναλτι πριν από μεγάλες ρεβάνς, είθισται να γίνεται ότι η ομάδα είναι πίσω στο σκορ και όχι μπροστά.

Η ίδια ποδοσφαιρική πηγή, σε ερώτηση για το πόσο δύσκολο είναι να κτυπήσει σωστά ένας παίκτης το πέναλτι εάν έχει χρόνια να πάρει την ευθύνη εκτέλεσης, σημειώνει πως «δεν είναι καθόλου εύκολο γι αυτό και χάνονται πολλά πέναλτι στη σχετική ψυχοφθόρο διαδικασία»

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας