Αλαλούμ με ευθύνη Πουλλαΐδη

Πονεμένη ιστορία είναι για την Ανόρθωση το ζήτημα τεχνικός διευθυντής. Η ομάδα της Αμμοχώστου επιδίωξε να θέσει σε εφαρμογή ένα μοντέλο λειτουργίας στο οποίο ο τεχνικός διευθυντής θα είναι η κορυφή της πυραμίδας στη δομή της ομάδας. Ενάμιση χρόνο μετά, το συμπέρασμα είναι πως η διοίκηση Χρίστου Πουλλαΐδη απέτυχε παταγωδώς και φέρει ακέραια την ευθύνη για τη μη υλοποίηση του στόχου.

Η επιλογή του Τεντ φαν Λέουβεν κρίθηκε το περασμένο καλοκαίρι ως λανθασμένη, καθώς οι εμμονές του Ολλανδού τεχνικού διευθυντή σε κάποιους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, έφεραν ρήξη στη σχέση του με τον Αντρέ Πάους. Ο Χρίστος Πουλλαΐδης παρά την επιθυμία ορισμένων προσώπων στα ενδότερα της ομάδας για απόλυση του Ολλανδού προπονητή, πίστωσε (και καλά έκανε) τον Πάους και έδωσε απολυτήριο στον Τεντ φαν Λέουβεν. Η πρόσληψη του Σταν Φαλξ έδειξε την επιμονή του διοικητικού ηγέτη της «Κυρίας» για εφαρμογή του πλάνου, το οποίο έδειξε να λειτουργεί στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Το ρόστερ στελεχώθηκε έγκαιρα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και η Ανόρθωση άρχισε τη σεζόν με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου φανέρωσε το χρόνια πρόβλημα της «Κυρίας» σε θέματα προγραμματισμού, με αρνητικές για την ομάδα συνέπειες.
 
«Όπου λαλούν πολλά κοκόρια, αργεί να ξημερώσει», λέει μια κυπριακή παροιμία, η οποία ταιριάζει γάντι στην προκειμένη περίπτωση. Ενώ η ομάδα «φώναζε» μήνες πριν που χρειάζεται ενίσχυση, οι μεταγραφές έγιναν καθυστερημένα, άλλες δεν έγιναν (φιάσκο με Πίντο) και η Ανόρθωση ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου δεν πήρε την παραμικρή βοήθεια από τους νεοαποκτηθέντες. Ο Φαλξ έδειξε αδυναμία στον εντοπισμό ποδοσφαιριστών και οι μεταγραφές έγιναν από τρίτους. Ο Ίσμα Γκονσάλβες ήταν επιλογή Πουλλαΐδη με τις ευλογίες του εκτελεστικού συμβούλου Φραγκέσκου Χατζημιχαήλ, ο οποίος έβαλε το χέρι του στη μεταγραφή Μανζορό και έδωσε εντολή (με τη σύμφωνη γνώμη Φαλξ) για απόκτηση του Ανδρέα Κίττου.

Αν ο επόμενος τεχνικός διευθυντής που θα έρθει δεν έχει πυγμή και προσωπικότητα, ώστε να μην δέχεται παρεμβάσεις από κανένα, το πλάνο σου θα πάει στράφι κ. Πουλλαΐδη.  
  

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)